Horvātijas vīndari izjūt tūristu trūkumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Gleznainā Istras pussala, ko apskalo Adrijas jūra un kas pārklāta ar vīnogulāju audzēm, ik gadu sagaida tūkstošiem tūristu. Taču vīrusa pandēmija nesusi izmaiņas arī šī skaistā reģiona iedzīvotājiem, kas tagad lūdz valdības atbalstu.

Lielākā daļa Istras pussalas pieder Horvātijai. Tieši jūnijā tur ierodas viesi, lai baudītu skaisto dabu un vietējo ražotāju vīnu, īpaši reģionālo lepnumu “Istarska Malvazija”. Pussalas pilsētiņu vīna pagrabi pildās mucām un pudelēm, taču restorāni joprojām paliek slēgti tāpat kā lielākā daļa tūrisma ceļu.

Vietējie ražotāji stāsta, ka zaudējumi ir milzīgi un to patieso ietekmi pilnībā varēs apjaust tikai vēlāk. Horvātijas tirdzniecības palāta ir lūgusi valdībai piešķirt īpašus līdzekļus mazajiem vīna ražotājiem lielo vīna pārpalikumu destilēšanai.

“Mēs, protams, ceram uz labākiem laikiem, kad atvērsies viesnīcas un restorāni. Un, es domāju, ka situācija būtiski uzlabosies, kad cilvēkiem atkal būs ļauta ceļošanas brīvība un kad tiem, kuri brauks uz Horvātiju, nebūs jāuztraucas par to, vai pēc tam jāiet karantīnā vai ne,” sacīja Istras Vīndaru asociācijas vadītājs Nikola Benvenuti.

Tūrisms veido aptuveno 20% no Horvātijas ekonomikas, kas ir valstij būtiska maize īpaši pēc Balkānu kara deviņdesmitajos gados. Horvātijas valdība ir atvērusi robežas ceļotājiem no Eiropas Savienības dalībvalstīm - cerībā tomēr sagaidīt viesus pēc garajiem un tukšajiem pavasara mēnešiem.

KONTEKSTS:

Samazinoties saslimstībai ar Covid-19, Eiropas valstis pakāpeniski  mazina noteiktos ierobežojumus. No 15. maija atļauts atsākt starptautiskos pasažieru gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa  pārvadājumus no Lietuvas un Igaunijas, kā arī uz Lietuvu un Igauniju. Iekšējās robežas pamazām atver arī citas Eiropas Savienības dalībvalstis.

Par jaunā koronavīrusa izplatīšanos Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku, Ķīna Pasaules Veselības organizāciju informēja pērnā gada nogalē. Pasaules Veselības organizācija 2020. gada martā paziņoja, ka Covid-19 sasniegusi globālās pandēmijas līmeni.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti