«Hanzas perona» vadītāja: Vasaras dārzs bija iespēja nepalaist garām arī šo vasaru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas kultūrtelpu pārstāvji un pasākumu rīkotāji meklē jaunas formas un iespējas, lai pielāgotos esošajiem apstākļiem un ierobežojumiem un varētu šajā vasarā organizēt pasākumus. Pārsvarā pasākumu norise no telpām pārcelta uz āru.

«Hanzas perona» vadītāja: Vasaras dārzs bija iespēja nepalaist garām arī šo vasaru
00:00 / 03:33
Lejuplādēt
Latvijas Pasākumu rīkotāju un pasākumu producentu asociācijas valdes priekšsēdētājs, SIA “Ideju Institūts” valdes loceklis Guntis Ērglis-Lācis stāstīja, ka to mēģina darīt gan tādas kultūrtelpas kā “Hanzas perons”, gan reģionālas kultūrvietas, piemēram “Siguldas devons”.

 

“Ja pašvaldību līmenī tiek pieņemts lēmums, ka nedalīs sabiedrību vakcinētajos un nevakcinētajos, kā es zinu, ka atsevišķas pašvaldības to ir strikti nolēmušas, tad šādām kultūrtelpām ir jāmēģina atrast, kā šajā vasarā vismaz kaut kā veikt savas funkcijas un āra ir viens no veidiem. Vai veidot kaut kādus pasākumus, kas ir bez sākuma laika un noslēguma, ceļojošas izstādes vai kas tamlīdzīgs,” norādīja Ērglis-Lācis.

Pie “Hanzas perona” šajā vasarā izveidota plaša kultūras terase, kurā ir iespēja gan ieturēt maltīti, gan baudīt kultūru. Kultūrtelpas “Hanzas Perons” vadītāja Ieva Irbina atzina, ka vasaras dārzs ir pandēmijas apstākļos radīts risinājums.

„Kad mēs ar komandu janvārī, februārī skatījāmies uz vasaras perspektīvu, pilnīgi noteikti nebijām gatavi palaist garām vēl vienu vasaru. Un arī reizē apzinājāmies, ka, visticamāk, pasākumi iekštelpās varētu būt tie, kas visvēlāk nonāk atpakaļ dienas kārtībā. Tad mēs sapratām, ka iespēja palaist garām vasaru, neko nedarot ārā, ir diezgan ticama. Mums radās ideja, ka ārā varētu uzbūvēt tādu pavienojuma vietu, kur cilvēki var katru dienu uzturēties foršā vidē un kur reizē ir arī vieta pasākumiem,” norādīja Irbina.

Siguldas kultūras centra „Siguldas devons” vadītāja Jolanta Borīte stāsta, ka kultūras programmu pielāgo esošajiem ierobežojumiem. Viens no virzieniem ir kultūras piedāvājums pils paviljonā.

„Tā ir ārtelpa vasarā pils kvartālā, kur mēs nedēļas nogalēs piedāvājam koncertus vai pa nedēļas vidu kino vakarus. Tā ir iespēja ģimenēm ar bērniem nākt baudīt. Tā ir vairāk tāda pastaiga pa pilsētu, kuras rezultātā vari piestāt brīnišķīgā pieturā, satikt kopienas cilvēkus,” skaidroja Borīte.

Lai gan vairāki lielo festivālu rīkotāji jau paziņojuši, ka šajā vasarā pasākumu nerīkos, ir arī tādi, kas meklē veidus un risinājumus, lai iecerēto īstenotu. Arī festivālu „Rīga Jūrmala” šogad nav plānots atcelt, sacīja tā organizatore Zane Čulkstēna.

„Mēs plānojam, ka visi iecerētie koncerti [notiks]. Ir mainījušies nosacījumi auditorijai. Tur mēs dabūsim pielāgoties no nedēļas uz nedēļu. Tā kā epidemioloģiskā situācija strauji uzlabojas, tad mēs ceram, ka varbūt būs kaut kāda variācijas tēmā par to, kāda ir maksimālā pieļaujamā kapacitāte jauktām auditorijām,” pauda Čulkstēna

Latvijas Radio aptaujātie pasākumu rīkotāji pauda apņēmību rast risinājumus un meklēt jaunas formas, lai šo vasaru kultūras dzīvē kaut nedaudz piepildītu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti