Gulbja pēcteci meklēs starptautiskā konkursā, līdz tam «Tet» vadīs Tatarčuks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Līdz jaunā kompānijas «Tet» vadītāja atrašanai, kas notiks ar starptautiska konkursa palīdzību, uzņēmumu vadīs valdes loceklis un galvenais tehnoloģiju direktors Uldis Tatarčuks. Tā Latvijas Radio pastāstīja «Tet» padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins.

Gulbja pēcteci meklēs starptautiskā konkursā, līdz tam «Tet» vadīs Tatarčuks
00:00 / 01:14
Lejuplādēt

Padome lēma atsaukt uzņēmuma ilggadējo valdes priekšsēdētāju Juri Gulbi, kura iespējamā līdzdalība krāpšanā digitālās televīzijas ieviešanā, uzņēmumam nodarot miljonos mērāmus zaudējumus, līdz ar sākto kriminālprocesu var radīt kaitējumu «Tet».

"Krimināllietas ierosināšanas fakts kā tāds ir nodarījis kaitējumu "Tet" reputācijai. Arī Jura Gulbja atrašanās amatā šo kaitējumu palielinās. Atbilstoši līgumam mums nepieciešama abu akcionāru piekrišana. Ņemot vērā reputācijas riskus, abi dalībnieki lēma atsaukt Gulbi no valdes priekšsēdētāja amata. Tas vienlaikus nozīmē arī atstāt galvenā izpilddirektora amatu. Gulbja ieguldījums 14 gadu garajā karjerā "Tet" ir ievērojams, uzņēmums ir veicis biznesa transformāciju, pārtopot no fiksētā telefonu pakalpojumu sniedzēja par visnotaļ modernu tehnoloģiju un izklaides uzņēmumu, vienlaicīgi izmaksājot dividendēs akcionāriem vairākus simtus miljonu eiro. Ar šo "Tet" darbs neapstājas. 4. decembra vakarā mēs sasaucām ārkārtas padomes sēdi, kurā par galvenā izpilddirekotra un valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju mēs iecēlām līdzšinējo valdes locekli Uldi Tatarčuku. Uzdevām rīkot starptautisku konkursu, lai atrastu jauno "Tet" vadītāju," stāsta Kokins.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti