Dienas ziņas

Siera ražošana – perspektīva piena pārstrādes iespēja

Dienas ziņas

Iepazīstina ar izglītības programmu klāstu

Gulbenē šūšanas uzņēmuma darbinieki bez darba un algas

Gulbenē bez darba palikušās šuvējas mudina izmantot sezonas darbus un mobilitātes pabalstus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šūšanas uzņēmuma "Nienhaus & Lotz Lettland" darbiniekus, kuriem nav izmaksāta alga par martu un kuri ir neziņā par uzņēmu turpmāko darbību, mudina izvērtēt pieejamās darba iespējas, arī sezonas darbus, kā arī meklēt darbu gan Gulbenē, gan ārpus tās.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Inese Kalvāne Gulbenē piektdien, 29.aprīlī, ar pašvaldības vadību pārrunāja situāciju, kas izveidojusies šūšanas uzņēmumā "Nienhaus & Lotz Lettland", kur 158 darbiniekiem nav izmaksāta darba alga par martu.

Intervijā LTV Kalvāne pastāstīja, ka pilsētai ir savs redzējums un plāni turpmākai rīcībai. Savukārt NVA nodrošinās informatīvo atbalstu, apzina brīvās darbavietas tuvējā apkārtnē un sniedz nepieciešamās konsultācijas.

Pašlaik NVA reģistrējuši aptuveni 40 uzņēmuma darbinieki. NVA direktore mudināja darba meklētājus pielikt pūles, lai saprastu, cik piemērotas ir esošajās brīvās darbavietas, tostarp izmantot iespēju strādāt sezonas darbos. Tāpat viņa aicina pieņemt darba piedāvājumus arī nedaudz tālāk no Gulbenes, jo šādos gadījumos iespējams saņemt mobilitātes pabalstus.

Savukārt bez darba iespējām palikušajiem NVA piedāvās iespēju pārkvalificēties, kas gan var prasīt piecus vai sešus mēnešus.

Jau ziņots, ka "Nienhaus & Lotz Lettland" īpašnieks no Vācijas NVA vietējā filiālē nav iesniedzis paziņojumu par kolektīvās atlaišanas sākšanu, un tas oficiāli nav paziņots. Šomēnes darbinieki ir bezalgas atvaļinājumā, savukārt alga par martu netika izmaksāta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti