Grozot Rīgas pašvaldības 2016.gada budžetu, deficītu plāno palielināt teju 50 reizes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pieņemot grozījumus Rīgas pašvaldības 2016.gada budžetā, deficīts pieaugs no 668 900 eiro uz 32,9 miljoniem eiro jeb teju 50 reizes.

Budžeta grozījumus piektdien, 26.februārī, skatīs Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja, liecina sēdes darba kārtība. Sēde notiks plkst.12 domes 121.kabinetā.

Grozījumos budžeta ieņēmumus plānots palielināt par 1,3 miljoniem eiro, bet izdevumus - par 33,6 miljoniem eiro. Līdz ar to būtiski pieaugs arī plānotais budžeta deficīts, kas pērn, pieņemot 2016.gada budžetu, bija mazāks nekā 700 000 eiro.

Grozījumos plānots piešķirt papildu līdzekļus dažādiem mērķiem, piemēram, 890 000 eiro plānots piešķirt būvdarbu veikšanai vispārējās izglītības iestāžu ēkās, ēdnīcu telpu pielāgošanai un aprīkošanai saistībā ar brīvpusdienu nodrošināšanu no septembra visiem bērniem līdz pat 9.klasei ieskaitot. 28 041 eiro plānots piešķirt domes Satiksmes departamenta darbinieku atvaļinājuma pabalstu izmaksai līdz 25% no mēnešalgas.

Domes Mājokļu un vides departamentam paredzēts papildus piešķirt 264 067 eiro tā darba nodrošināšanai, tostarp remontdarbiem pašvaldības īpašumā esošos dzīvokļos.

77 388 eiro plānots piešķirt Rīgas Pašvaldības policijai inventāra iegādei.

Gandrīz 13 miljonus eiro grozījumos plānots piešķirt domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam tā darbības nodrošināšanai.

Par budžeta grozījumiem vēl būs jābalso deputātiem Rīgas domes sēdē.

Kā ziņots, Rīgas domes "Vienotības" deputātu frakcija uzskata, ka pašvaldības budžeta grozījumi, kas tiek pārrunāti jau 2016.gada otrajā mēnesī, norāda uz domes vadības viltību uzreiz neiekļaut budžetā visus nepieciešamos izdevumus, lai varētu pieņemt budžetu gandrīz bez deficīta.

Kā frakcijas rīkotā preses konferencē jau iepriekš skaidroja deputāts Olafs Pulks (V), pašreiz grozījumos tiek iekļautas dažādas izmaksas, kuras varēja iekļaut jau budžeta pieņemšanas laikā. Šādi domes vadība "muļķojot" sabiedrību, lepojoties ar nelielo 2016.gada pašvaldības budžeta deficītu.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), komentējot opozīcijas pārmetumus, aģentūrai LETA norādīja, minētie grozījumi ir tehniski. Vairākos gadījumos papildu izdevumi aktualizējušies tikai pēc budžeta pieņemšanas, tomēr viss būtiskākais esot apstiprināts, jau pieņemot budžetu. Ušakovs arī sacīja, ka priekšlikumu no pašvaldības struktūrām ir daudz, tomēr ne visi tiks atbalstīti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti