Grieķu baņķieris: Bankām nepieciešami desmit līdz 14 miljardi eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai turpinātu darboties, Grieķijas bankām būs nepieciešami desmit līdz 14 miljardi eiro svaiga kapitāla, pat ja Atēnām svētdien izdosies panākt vienošanos ar starptautiskajiem kreditoriem, ziņu aģentūrai "Reuters" piektdien norādījis kāds augsta ranga Grieķijas baņķieris.

Grieķijā bankas ir slēgtas kopš 28.jūnija un noteikti kapitāla plūsmas kontroles pasākumi, ierobežojot skaidras naudas izņemšanu līdz 60 eiro dienā.

Grieķijas Finanšu ministrija trešdien paziņoja, ka bankas paliks slēgtas līdz pirmdienai, bet grieķu baņķieris "Reuters" sacīja, ka bankām vajadzēs vairāk laika, pirms tās atkal spēs atvērties. Tomēr bankas esot optimistiski noskaņotas un cer savas durvis vērt līdz nākamās nedēļas beigām.

Saglabājot 60 eiro ierobežojumu skaidras naudas izņemšanai, likviditāte ir nodrošināta līdz pirmdienai, sacīja baņķieris, piebilstot, ka bankām tam ir 750 miljoni eiro.

Grieķijas bankām "National Bank of Greece", "Piraeus Bank", "Eurobank Ergasias" un "Alpha Bank", kas veido aptuveni 95% nozares, visticamāk būs nepieciešama rekapitalizācija pēc regulatoru novērtējuma un tās vēl mēnešiem nespēs normāli darboties.

Baņķieris "Reuters" norādīja, ka saskaņā ar aplēsēm bankām nepieciešami aptuveni desmit līdz 14 miljardi eiro svaiga kapitāla.

Eiropas Centrālā banka (ECB) atbalsta Grieķijas bankas un savā mērā arī visas valsts darbību ar ārkārtas likviditātes fonda (ELA) līdzekļu palīdzību.

Taču banka iesaldējusi Grieķijai pieejamo ELA līdzekļu apjomu 89 miljardu eiro apmērā, un šīs nedēļas sākumā noteica bargākus nosacījumus Grieķijas bankām likviditātes iegūšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti