Grieķijai kārtējā aizdevumā pārskaita 5,7 miljardus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Eirozona Grieķijai šodien pārskaitīs 5,7 miljardu eiro maksājumu no trešās starptautiskā aizdevuma programmas. Gan Briselē, gan Atēnas cer, ka šis būs viens no pēdējiem pārskaitījumiem un vēlāk šogad Grieķija varēs noslēgt aizdevuma programmu un nostāties uz savām kājām.

No eirozonas glābšanas fonda – Eiropas Stabilitātes mehānisma – paredzēts vēl viens maksājums viena miljarda eiro apmērā. Taču šo summu izmaksās ātrākais maijā, kad Grieķija būs izpildījusi pēdējās prasītās reformas. T

Eirozonas finanšu ministri jau janvārī apstiprināja 6,7 miljardu eiro maksājumu Grieķijai divās daļās. Taču šodien pārskaitāmo maksājumu iesaldēja, gaidot, kad Grieķija sāks ieviest dzīvē elektroniskās izsoles sistēmu īpašumiem, kas konfiscēti no parādniekiem.

Grieķija kopš 2010.gada ir saņēmusi miljardiem eiro trijās starptautiskās glābšanas programmās. Skarbie taupības pasākumi un reformas Grieķija izraisījušas plašus protestus. Pašreizējā trešā, 86 miljardus apjomīgā glābšanas programma ilgs līdz augustam. Grieķija cer, ka pēc tam tā varēs pilnībā atgriezties finanšu tirgos un nostāties pati uz savām kājām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti