Grieķijā izveidos privatizācijas fondu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Grieķijas parlaments apstiprinājis likumu par īpaša privatizācijas fonda izveidi, kas pārvaldītu valsts īpašumā esošos aktīvus. Saistībā ar šo lēmumu galvaspilsētā Atēnās notika neapmierināto iedzīvotāju demonstrācija. 

Fondu vadīs starptautisko kreditoru pārstāvis, bet tā padomes locekļus iecels Grieķijas Finanšu ministrija. Aģentūras rīcībā uz 99 gadiem tiks nodoti valstij piederošie komunālie uzņēmumi un citi aktīvi.

Debatēs finanšu ministrs uzsvēra, ka galvenais valdības uzdevums nav privatizācija par katru cenu, bet gan uzņēmumu restrukturizācija un efektīva pārvalde.

Ar šī fonda palīdzību labāk tiks koordinēta valdības izstrādātā attīstības stratēģija, ministriju nozaru politika un uzņēmumu attīstības plāni.

Neraugoties uz šiem argumentiem, vairāki simti valsts ūdensapgādes kompānijas darbinieki bloķēja satiksmi pie parlamenta ēkas. Viņi skandēja lozungu “nākamo jūs pārdosit Akropoli”, un pauda bažas par privatizācijas negatīvajām sekām.

Jau ziņots, ka Grieķijas ekonomika turpina pārdzīvot grūtības un cīnīties par kaut nelielu izaugsmi, taču situācija būtiski neuzlabojas. Starptautiskais Valūtas fonds gada vidū atkal brīdinājis, ka Grieķija nespēj izpildīt prasības parāda atdošanai. Valsts ekonomika neuzrāda nevienu pazīmi, ka parāda iekasēšana būtu iespējama.

Grieķija parlaments gan apstiprināja izmaiņas nodokļu likumos un privatizācijas noteikumos. Tas bija būtiskākais priekšnoteikums, lai Atēnas saņemtu daļu no 86 miljardu eiro lielās palīdzības programmas.

Atēnas vienošanās ar starptautiskajiem kreditoriem par 86 miljardu eiro aizdevumu panāca pagājušā gada jūlijā. Tā priekšnoteikums bija sociālās nodrošināšanas sistēmas reforma un taupības pasākumu īstenošana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti