Panorāma

Barībā "Dogo ar mājputnu gaļu" atrod neatļautu vielu

Panorāma

Latvijas Radioteātrim – 90!

Alkohola veikalam piedāvā telpas kultūras centrā

Grenctālē alkohola veikalam piedāvā telpas kultūras centrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Bauskas novada Grenctāles iedzīvotājus pārsteigusi pašvaldības rīcība, kā potenciālo vietu tirdzniecības ķēdes “Super Alko” nākamajam veikalam piedāvājot vietējo kultūras centru.

Novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks LTV gan pauda, ka runas par šādu ieceri ir pārspīlētas, vienlaikus uzsverot – ēka ir sliktā stāvoklī un nepieciešams piesaistīt investīcijas, lai to savestu kārtībā.

Pēc nesenā Lietuvas lēmuma ievērojami palielināt akcīzes nodokli alkoholam un jo īpaši alum Grenctāles robežpunkts top arvien līdzīgāks pierobežas pilsētām Latvijas ziemeļos, kur jau labu laiku pēc lētākiem grādīgajiem dzērieniem brauc igauņi un pat somi. Tomēr ar Grenctālē nesen atvērto “Alko 1000 market” pieprasījums no Lietuvas puses acīmredzot nav apmierināts, un tukšas telpas robežas tuvumā nu meklē arī Igaunijas alkohola “outlet” ķēde “SuperAlko”.

Bet vietējos iedzīvotājus nepatīkami pārsteidzis fakts, ka novada pašvaldība kā vienu no iespējamiem variantiem igauņu investoram piedāvājusi nomāt telpas Grenctāles kultūras centrā.

Brunavas pagasta kultūras pasākumu organizatore Jurgita Červinska par šo ieceri uzzinājusi no vietējo pašdarbības kolektīvu dalībniekiem.

“Nāca cilvēki ar jautājumu, kas notiek, vai kultūras namā būs alkohola tirgotava, un es viņiem nevaru atbildēt,” stāstīja Červinska.

“Es ceru, ka veselais saprāts uzvarēs un ka neienāks prātā gluži alkoholam… Mēs esam gatavi jebkuru citu investoru redzēt, varbūt tieši domāt kultūras jomā un tā tālāk, bet tas noteikti nebūs alkohols,” norādīja Červinska.

Ceturtdien, 17. augustā,  novada domes sēdē tās vadība uzsvēra – runas, ka pašvaldība piedāvājusi Grenctāles kultūras centra telpas alkohola tirdzniecībai esot stipri pārspīlētas, vienlaikus atzīstot – potenciālās investīcijas ieinteresējušas.

“Šis kultūras nams ir ļoti vāji apdzīvots, ja paskatās kultūras kartē, tur ir 12 pasākumi gadā, viens mēnesī, un arī pašdarbnieku grupas ir pietiekami nelielas. Pasākumi pamatā notiek mazajā zālē, un varbūt varētu šo lielo zāli iznomāt šim uzņēmējam un tajā pašā laikā ar viņa investīcijām uzlabot visu māju, lielo zāli, mazo zāli, protams, sākot ar jumtu,” sacīja  Raitis Ābelnieks ( Nacionālā apvienība).

Domes izpilddirektora vietniece Ineta Ruhocka, kas iepriekšējā domes sēdē iepazīstināja deputātus ar investoru plāniem, skaidroja - pašvaldība grib būt atvērta dažādiem uzņēmējiem.

 “Viegli jau ir pateikt – būs mums tur kultūra un aizlaist šo kultūras namu,” norādīja Ruhocka.

Tikmēr izrādās, ka pašiem igauņu investoriem Grenctāles kultūras nams nemaz neinteresē, ēka neesot piemērota un tai priekšā aizauguši koki.

SIA “Aldar Latvia” projektu menedžeris Ahto Aders atzina, ka uzņēmumam “piedāvāja, ka ir tāda vieta, bet mēs apskatījāmies, un mums tā nederēs”.

“Mums Igaunijā ir vairāk nekā 30 veikali, mēs strādājam ar tūristiem no Somijas, Zviedrijas, Krievijas, un tagad varam izplesties uz dienvidiem – atvērām veikalus Ainažos un Valkā, un tagad varam tuvoties Lietuvas robežai,” uzņēmuma plānus atklāja Aders.

Pēc investoru pašu teiktā, viņiem daudz pieņemamāki būtu pāris citi domes piedāvāti īpašumi – arī tepat, pierobežā, bet labāk redzami no ceļa.

“Superalko” Latvijas uzņēmums SIA “Alder Latvia” Grenctāles projektā sola ieguldīt vismaz miljonu eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti