Greiškalns: Ārvalstu investīcijas Latvijā ir vairāk pakalpojumos, ne ražošanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Patlaban ārvalstu investori vairāk investē dažādās pakalpojumu nozarēs, taču Latvijai būtu nepieciešami ieguldījumi tieši ražošanā. Tomēr šādas investīcijas uz Latviju nāk maz, tā intervijā Latvijas Radio ceturtdien sacīja Ārvalstu investoru padomes izpilddirektors Ģirts Greiškalns.

Latvija pašlaik esot pievilcīga ārvalstu investoriem, kas darbojas pakalpojumu sfērā. Tā šorīt Latvijas Radio norādīja Ārvalstu investoru padomes izpilddirektors Ģirts Greiškalns. Viņš uzsvēra, ka mūsu valstī ir ātrs internets, daudz brīvu telpu, atsevišķās nozarēs arī kvalificēta darba spēka pārprodukcija. Šīs investīcijas ir labas, taču nedod lielu ieguldījumu rūpniecībā, jo tās ir viegli pārnest uz citu valsti, tāpēc esot jādomā, kā tos noturēt.

Kā vienu no būtiskiem šķēršļiem ražošanas investīciju ienākšanai Latvijā Greiškalns minēja obligāto iepirkuma komponenti, kas būtiski sadārdzina elektroenerģijas izmaksas.

Greiškalns arī pauda viedokli, ka Latvijas tautsaimniecība ir nostabilizējusies uz atlabšanas ceļa/ Viņš gan piebilda, ka izaugsme, iespējams, ir "atsitiena efekts" pēc Latvijas ekonomikas piedzīvotā kritiena un rūgtajām zālēm.

Ārvalstu investoru padomes izpilddirektors norādīja, ka Latvija ekonomiskās attīstības ciklā apsteidz citas Eiropas Savienības dalībvalstis un ir būtiski šo priekšrocību nepazaudēt, turpinot īstenot reformas.

Ceturtdien Ārvalstu investoru padomes pārstāvji tiksies ar valsts prezidentu Andri Bērziņu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti