Grasās reorganizēt Tūrisma attīstības valsts aģentūru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ekonomikas ministrija (EM) varētu reorganizēt Tūrisma attīstības valsts aģentūru (TAVA). Ministrija šobrīd vērtē variantus, kā pilnveidot aģentūras darbu. Viena no iespējām ir iekļaut to kā struktūrvienību kādā citā organizācijā. Bet tūrisma nozares pārstāvji vēlas, lai aģentūras reorganizācija nesamazinātu valsts atbalstu tūrismam.

TAVA jau kopš februāra strādā bez direktora, kad no amata aizgāja aģentūras vadītājs Armands Slokenbergs. Aģentūru pārraugošā EM marta beigās izsludināja konkursu uz direktora vietu. Lai gan pieteicās pieci pretendenti, konkursu pārtrauca, jo pēc aģentūras audita EM lēma, ka TAVA nepieciešamas pārmaiņas.

"Viena no lielajām problēmām ir administratīvā kapacitāte. Tā ir maza organizācija, tajā ir 16 darbinieki. Liela daļa no tiem darbiniekiem, diemžēl - proporcionāli liela, veic arī administratīvos jautājumus. Iepirkumu realizācija, tā ir diezgan tehniski ķēpīga lieta, ir ļoti precīzi jānostrādā, tie ir juridiski jautājumi. Tā ir viena no problēmām. Faktiski visā šajā administratīvajā blokā ir lietas, ko noteikti vajadzētu uzlabot," uzskata EM valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko.

EM pārstāvis noliedz, ka TAVA ir veikusi izšķērdīgus iepirkumus, tomēr tie neesot labi vadīti. Šobrīd EM pēta vairākus aģentūras attīstības ceļus.

"Mēs vērtējam, pirmkārt, vai nu stiprināt un vai ir iespējams palielināt budžetu un padarīt šo organizāciju lielāku – viens variants. Otrs variants ir izvēlēties iespēju apvienot. Izvēlēties līdzīgu ceļu, kā to ir izdarījušas kaimiņvalstis - ka tā ir vienā organizācijā, lielākā organizācijā kā struktūra. Abi varianti ir jāsagatavo, un mēs diskutējam arī ar nozares pārstāvjiem par iespējamām izmaiņām," norāda ministrijas pārstāvis.

Kamēr EM vēl plāno, ko darīt ar aģentūru, jaunu konkursu uz direktora amatu ministrija nerīkos. Šobrīd direktora pienākumu izpildītāja Inese Šīrava labi tiekot galā ar aģentūras vadību. Tikmēr Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru aģentūras prezidente Kitija Gitendorfa stāsta, ka galvenais nozarei ir valsts atbalsta saglabāšana tūrismam.

"Šobrīd tiešām nozare veic sarunas ar Ekonomikas ministriju par TAVA, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un, iespējams, citu institūciju sadarbības modeli, un mums, nozarei, ir svarīgi saprast, kā tas varētu viss izskatīties, lai TAVA nezaudētu savu spēku, lai mums kā nozarei būtu sava institūcija, kas līdz šim ir bijusi un kas atbild par tūrisma attīstību un tūrisma marketingu valstī," tā Gitendorfa.

EM sola, ka Tūrisma attīstības valsts aģentūras nākotne varētu būt skaidra rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti