Panorāma

Nebanku kreditētājiem pārmet formālu maksātspējas pārbaudi

Panorāma

Noslēdzies Putina-Trampa samits

Lauzīs līgumu ar "Liepājas autobusu parku"

Grasās lauzt līgumu ar «Liepājas autobusu parku»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Autotransporta direkcija gatavojas lauzt līgumu ar trīs pārvadātāju apvienību, ko veido “Liepājas autobusu parks”, akciju sabiedrība “Nordeka” un “Rīgas taksometru apvienība”.

Uzraugošā iestāde viena pārvadātāja - “Liepājas autobusu parka” darbībā konstatējusi sistemātiskus pārkāpumus.

Autotransporta direkcija par “Liepājas autobusu parka” pārvadātājiem maršrutā Rīga-Jūrmala saņēmusi arī virkni pasažieru sūdzību, turklāt atklāto pārkāpumu skaits nevis mazinājies, bet audzis. Ja pērn nelikumības konstatētas 27% veikto pārbaužu, šogad – jau katrā trešajā no 54 pārbaudēm. 

"Pasažieris brauc sabiedriskajā transportā, bet viņam biļete nav izsniegta. Ir arī gadījumi, kad biļete ir izsniegta īsākam attālumam, nekā mēro pasažieris, bet, tā kā Jūrmalas gadījumā tā distance ir īsa, pamatā ir tā, ka biļeti neiedod vispār," stāsta direkcijas vadītājs Kristiāns Godiņš.

Līgums ar autopārvadātāju apvienību noslēgts līdz 2022. gada beigām, un “Liepājas autobusu parks” saistībā ar iespējamo laušanu jau vērsies Iepirkumu uzraudzības birojā. Galīgo lēmumu par sankcijām pret pārvadātājiem jūlija beigās pieņems Sabiedriskā transporta padome. Ja līgums tiks lauzts, par pasažieru pārvadājumiem maršrutā Rīga-Jūrmala tiks izsludināts jauns konkurss, kurā gan, kā atzīst Autotransporta direkcija, varēs piedalīties arī “Liepājas autobusu parks”.

KONTEKSTS:

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Aizliegtais paņēmiens" eksperimentā iepriekš pārliecinājās, ka Ainara Šlesera un Andra Šķēles radiniekiem piederošajā kompānijā "Liepājas autobusu parks" vairākos reisos oficiālajās atskaitēs pazūd pat teju puse pasažieru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti