Rīta Panorāma

Valmierā notiks Latvian Voices a cappella festivāls

Rīta Panorāma

Intervija ar Olafu Libermani

Happy Playbooks – grāmatas dzīves un darba sakārtošanai

Grafiskā dizainere Arta Citko izdod grāmatas dzīves un darba sakārtošanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ne vienmēr veiksmīgs bizness nozīmē milzīgus finansiālus ieguldījumus un jaunu tehnoloģiju radīšanu. Grafiskā dizainere Arta Citko izdevusi pašas dizainētas grāmatas - "Happy Playbooks", kas ir īsas, aizpildāmas grāmatas un kas veltītas dzīves un darba mērķu uzlabošanai. Vispirms Arta tās izdeva angļu valodā, bet nu jau pieejamas arī versijas latviešu valodā.

Uzņēmējdarbība ne vienmēr nozīmē ražot sarežģītas lietas. Arta Citko ir grafiskā dizainere, kura paralēli šim amatam nodarbojas ar cilvēku izaugsmes veicināšanu jeb koučingu.

"Viss sākās ar to, ka palīdzēju jaunām kompānijām izstrādāt zīmola identitāti. Vienmēr uzdeva vienus un tos pašus jautājumus, un es sapratu, ka kaut kā tas viss ir jāieliek vienā veidnē, un tā radās šī grāmata, kas ir par zīmola izstrādi.  Apvienojot koučingu ar dizainu, kaut kādā veidā ir radušās grāmatiņas, kas ir tāds paškoučinga rīks," sacīja "Happy Playbooks" autore Arta Citko.

Grāmatā iekļauta ne vien vērtīga saturiskā informācija, bet arī dažādi praktiski uzdevumi.

"Es sāku angļu valodā tās taisīt, bet bija pieprasījums arī no Latvijas un tad arī latviski uztaisīju. Bet principā vairāk pērk ārzemēs. Es gan domāju saturu, gan zīmēju vizuāļus, gan taisu pašu maketu, sūtu drukai. Principā no A līdz Z sanāk visu taisīt. Man ir dizaina pieredze 10 gadus, tādēļ zinu, kā to darīt. Rotaļīgais stiliņš ir tas stils, kādā man patīk zīmēt, un es nododu tālāk visu informāciju, ko esmu kursos mācījusies vai grāmatās lasījusi citā formātā. Kodolīgāko salikt iekšā tādā rotaļīgā formātā," teica Arta Citko.

Un tā soli pa solim tapušas jau septiņas grāmatas. Šobrīd tiek strādās pie astotās. "Grāmatiņas ir par dažādām tēmām. Ir par zīmola izveidi, par karjeras virzienu meklēšanu, par veselīgiem ieradumiem, par stresa menedžmentu," klāstīja autore.

Grāmatiņu tirdzniecība pārsvarā notiek internetā. Lielākā daļa pircēju ir no ārvalstīm. Gada laikā izdevies pārdot aptuveni 1000 grāmatu.

Dažas no grāmatām elektroniskā versijā pieejamas bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti