«Google» mātesuzņēmums atlaidīs ap 12 000 darbinieku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Interneta tehnoloģiju kompānijas "Google" mātesuzņēmums "Alphabet" piektdien paziņoja, ka pasaulē likvidēs aptuveni 12 000 darbavietu. Šī ir kārtējā ASV tehnoloģiju kompānija, kas īstenos vērienīgu restrukturizāciju.

Tehnoloģiju nozarē šobrīd vērojama nopietna lejupslīde, un vairāki lielie uzņēmumi paziņojuši par daudzu darbavietu likvidēšanu, tai skaitā sociālā tīkla "Facebook" mātesuzņēmums "Meta", sociālais tīkls "Twitter" un interneta tirdzniecības uzņēmums "Amazon".

"Alphabet" vadītājs Sundars Pičajs norādījis, ka uzņēmums iepriekš strauji paplašinājies, bet tagad saskaras ar "citu ekonomisko realitāti".

Darbavietu zaudēšana ietekmēs visu uzņēmumu, tostarp personāla atlases un dažas korporatīvās funkcijas, kā arī dažas inženieru un produktu komandas.

2022. gada septembra beigās "Alphabet" nodarbināja gandrīz 187 000 darbinieku visā pasaulē, tātad kopumā samazinās vairāk kā 6% no uzņēmuma kopējā darbaspēka.

Atlaistie darbinieki ASV saņems vismaz četru mēnešu algu, prēmiju par pagājušo gadu, apmaksātu atvaļinājumu un veselības apdrošināšanu uz pusgadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti