Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Māri Balodi

Rīta Panorāma

Intervija ar Eināru Repši

Intervija ar Ivaru Godmani

Godmanis: Valdībai jārīkojas aktīvi un jāsamazina PVN likme pārtikai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valstij jārīkojas aktīvāk, lai palīdzētu uzņēmumiem, kas cieš zaudējumus no Krievijas sankcijām, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” sacīja bijušais premjers Ivars Godmanis. Viens no viņa priekšlikumiem ir pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšana pārtikai.

Pretēji premjeres un finanšu ministra paustajam, Godmanis uzskata, ka pašlaik ir īstais brīdis, lai samazinātu PVN pārtikai.

Samazinātā PVN sarakstā nebūtu jāiekļauj alkoholiskie un atspirdzinošie dzērieni, atstājot tikai pārtikas produktus. Tādējādi PVN samazināšana šīm precēm valstij varētu izmaksāt 94 miljonus eiro jeb 0,3% no iekšzemes kopprodukta.

Lai to kompensētu valsts budžetam, varētu piebremzēt ar dažu iniciatīvu ieviešamu sociālajā jomā, iegūstot 85 miljonus eiro, norādīja Godmanis.

Jau ziņots, ka premjere Laimdota Straujuma ("Vienotība") un finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība") iepriekš pauduši, ka tūlītēja PVN likmes samazināšana pārtikai nav iespējama. Turklāt tas nelīdzētu no Krievijas noteikto embargo cietušajiem Latvijas uzņēmumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti