4. studija

Nodilušās zebras

4. studija

Kreicburgas dejotāji

Rēzeknes glamurčiks

«Glamurčiks» un «Pigasus» – kādus uzņēmumu nosaukumus pieļauj valodas sargi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Veikals "Glamurčiks", kur pārdod dažādas nedaudz lietotas preces, Rēzeknē nebūt nav vienīgais it kā rotaļīgais nosaukums, kas rotā skatlogus. Tur atrodama gan kafejnīca "Pigasus", gan frizētava "Džazs". Amizantos nosaukumus nevar iekļaut latviešu valodas paraugstundas mācību materiālā. Un kas par šādiem uzņēmumu nosaukumiem sakāms Valsts valodas centrā (VVC)?

"Galvenais, ko prasa likums, lai informācija par to, kādu pakalpojumu sniedz vai kādas preces tirgo uzņēmējs, būtu latviešu valodā.

Kas attiecas uz nosaukumiem, likums ir pielaidīgāks. Te galvenā prasība, lai veikala, frizētavas nosaukums būtu atveidots latviski vai latīņu alfabēta burtiem.

Kāds ir izmantots vārds, lai raksturotu savu uzņēmējdarbību vai sniegto pakalpojumu, tas lielākoties ir atkarīgs no šī uzņēmēja gaumes, humora izjūtas un līdzīgām kvalitātēm," skaidroja VVC pārstāve Ingrīda Bērziņa.

Valsts valodas likums paredz, ka nav pieļaujams, ja pēkšņi kāds uzņēmējs ar latīņu burtiem sava veikala nosaukumā ieraksta sabiedrisko tikumību aizskarošus vārdus vai izteicienus. VVC speciāliste šādu gadījumu neatceras.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti