Ģimeņu mājokļa atbalsta programmā mājokļa maksimālā vērtība būs 200 000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Koalīcijas partijas šodien vienojās ģimenes pirmā mājokļa atbalsta programmai piešķirt papildu četrus miljonus eiro, kā arī noteikt iegādājamā mājokļa maksimālo vērtību 200 000 eiro, šodien pēc koalīcijas sadarbības padomes sēdes žurnālistus informēja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Vienošanās paredz mājokļa programmas turpināšanu, un līdzekļi šogad tiks piešķirti, lai nepārtrūktu tās īstenošana.

Mājokļa maksimālās vērtības griesti tiks noteikti, jo apmēram 25 mājokļi ir dārgāki par 200 000 eiro, līdz ar to redzams, ka šo programmu izmanto arī cilvēki, kuriem varbūt tik ļoti valsts atbalsts nav vajadzīgs, skaidroja Kučinskis. Rezultātā valsts nespēj iedot vairāk līdzekļu tiem, uz kuriem šī programma ir tieši mērķēta.

Minētos četrus miljonus veidos 2,5 miljoni eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, bet no termiņuzturēšanās atļauju ienākumiem tiks segti 1,5 miljoni eiro, norādīja Kučinskis un "Vienotības" priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Jau ziņots, ka pirmā mājokļa atbalsta programma iepriekš saskārās ar finansējuma trūkumu. Koalīcija iepriekš vienojās, ka šogad programma tiks turpināta, ieviešot izmaiņas nosacījumos.

"Vienotības" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns iepriekš pauda, ka ģimenes pirmā mājokļa atbalsta programmai papildus nepieciešami 4,5 miljoni eiro, kurus, iespējams, varētu ņemt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti