Rīta Panorāma

Intervija ar Saeimas deputāti Ļubovu Švecovu par budžetu 2019

Rīta Panorāma

Intervija ar Mārtiņu Kaprānu par Baltijas sabiedrības attieksmi pret ģeopolitisko ainu reģionā

Ekskursija Konfelādē

Ģimene Ķekavā ābolu lielo ražu pārvērš biznesā - ražo saldumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Konfelāde ir Latvijā ražota marmelāde no augļu sulām. Šādu biznesu pirms vairākiem gadiem Ķekavā uzsāka Ginta un Māris Logini. Sāka mazā mājas virtuvītē, bet nu jau domā par savas produkcijas eksportēšanu uz ārvalstīm.

Pirms vairākiem gadiem Ginta un Māris Logini Ķekavā uzsāka konfekšu ražošanu no Latvijā iegūtām augļu un ogu sulām. “Katru gadu rudenī ir raža dārzā, un daudzi nezina, ko ar to īsti darīt. Mums arī tāda situācija bija. Ilgi, ilgi domāju, ko varētu taisīt tādu, kas garšotu ne tikai man, bet arī citiem. Un es sapratu, ka gribu veidot marmelādi,” stāsta Māris.

Beigās nācās gan to nosaukt par konfelādi, jo izrādās oficiāli par marmelādi varot dēvēt tikai tos produktus, kas izgatavoti no citrusaugļiem. “Sākām visu mājas virtuvītē pilnīgi no nulles, nekādas pieredzes nebija. Sākām kā individuālie komersanti un lēnām esam izauguši līdz SIA,” stāsta Māris.

Pašlaik tiek ražotas konfelādes no ābolu, rabarberu, pīlādžu, aroniju un bumbieru sulām. Tās nav pārsaldinātas, jo netiek izmantots cukurbiešu cukurs. Iztiek bez krāsvielām un dažādām e-vielām. Arī veģetārieši par tām ir priecīgi, jo netiek pievienots želatīns.

Tā jaukākā ziņa, ka cilvēki var ne tikai iegādāties produkciju, bet arī paši pamēģināt izgatavot savas marmelādes, kuras gan oficiāli nedrīkst saukt par marmelādēm Eiropas prasību dēļ. “Lielāko daļu mūsu laika aizņem radošo darbnīcu organizēšana,” atklāj Māris.

Brauc gan skolēni, gan citas ekskursantu grupas. Apmeklētāji tiek iepazīstināti ar to, kā no sulas var izveidot patiešām garšīgās konfektes.

Augļus un ogas konfekšu ražošanai Logini gan paši neaudzē, bet iegādājas no vietējām zemnieku saimniecībām. Papildus konfektēm sākuši ražot arī dažāda veida sīrupus bez cukura. Ar šo produktu un konfektēm plānots iekarot arī ārvalstu tirgu. Bet sākās viss ar tipisku situāciju katram latvietim, kurš rudenī nesaprot, ko iesākt ar lielo ābolu ražu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti