Rīta Panorāma

Intervija ar Satversmes tiesas priekšsēdētāju Inetu Ziemeli

Rīta Panorāma

Grupa "The Coco'nuts" izziņo Latvijas tūri

Mārrutku bizness dzīvoklī

Ģimene Jaunmārupē izvērš mārrutku biznesu daudzdzīvokļu nama dzīvoklī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pirms pāris gadiem Māris Lapiņš nodibināja savu uzņēmumu un uzsāka ražot dažādus produktus no mārrutkiem. Pats interesantākais šajā stāstā ir tas, ka Māris savu uzņēmējdarbību veic nevis kādā lauku sētā, bet gan daudzdzīvokļu mājas dzīvoklī Jaunmārupē.

Mārrutku bizness daudzdzīvokļu nama dzīvoklī. Kāds varbūt teiks, ka tas nevar būt un ka to var īstenot tikai laukos. Taču Māris Lapiņš ir pierādījis, ka šāda veida uzņēmējdarbība patiešām ir iespējama arī dzīvoklī Jaunmārupē.

"Tas sākās apmēram trīs gadus atpakaļ. Meitenēm skolā bija Miķeļdienas tirdziņš. Pa vasaru bija salasītas tējas un domājām, ko vēl varētu.

Dārzā bija mārrutki. Izrakām, sataisījām un meitenēm tos izpirka 15 minūšu laikā. Katra nopelnīja 40 eiro. Vakarā ar sievu sākām domāt," stāstīja "Mārlapiņu" saimnieks Māris Lapiņš.

Un tā arī radās ideja tirgot mārrutkus. Šobrīd sortimenta klāsts ir plašs – mārrutki ar bietēm, smiltsērkšķi, brūklenēm, tomātiem, avenēm, ingveru. Ir pat mārrutku čipsi, mērcītes un mārrutku pulveris. Katru gadu nāk arvien jaunas un jaunas receptes.

"Pirms es sāku taisīt mārrutkus, man likās, ka man viņi negaršo. Negaršo etiķa dēļ. Man mārrutki ar etiķi negaršo," stāstīja "Mārlapiņu" saimnieks.

Tādēļ arī mārrutkus Mārlapiņos ražo bez etiķa. Tas ir ģimenes bizness. Mārrutku sagatavošanā iesaistās gan Māra sieva, gan abas meitas.

"Loģistika ir tāda, ka es braucu, roku. Atbraucu mājās, tad mizojam, reizēm es, reizēm sieva Inta. Tad notiek malšana. Tas ir mans process," piebilda "Mārlapiņu" saimnieks.

Savukārt dvīnēm uzticēti fasēšanas pienākumi un jāuzskaita burciņas, proti, viņas ir atbildīgas par noliktavu. "Es parasti palīdzu safasēt un pirms tirdziņa sašķirot. Dažreiz nogaršot. Tas man ļoti patīk. Ļoti garšo mārrutki," atzina viena no meitām Anna.

Liela daļa mārrutku nāk no netālu esošās zirgu audzētavas zemēm. Kas vienam nezāle, tas Lapiņa ģimenei vērtīgs materiāls. Turklāt viņiem der vairākus gadus auguši mārrutki, kas pārcietuši Latvijas ziemas. Tie ir kvalitatīvāki un garšīgāki.

"Mums ir laba sadarbība ar "Zirgzandalēm". Viņiem ir lauks, kur kādreiz mārrutki ir daudz auguši. Tagad viņiem tur zirgi ganās. Saimniece piedāvāja, mēs aizbraucām apskatījāmies, ir forši, un tā mēs tur šiverējamies," teica uzņēmējs.

Arī ziemā bizness neapstājas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti