Gāzes cena Eiropā sasniegusi rekordaugstu līmeni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Gāzes cena Eiropas biržās trešdien pieaugusi par aptuveni 50%, sasniedzot rekordaugstu līmeni. Tas saistīts ar bažām par piegādēm Krievijas sāktā kara dēļ, ziņo AFP.

Gāzes cena Nīderlandes "Title Transfer Facility" (TTF) biržā rīta tirdzniecības sesijā sasniedza 194,715 eiro par megavatstundu.

Trešdien pieaugušas arī naftas cenas, ņemot vērā, ka Krievija ir viena no pasaulē lielākajām jēlnaftas ieguvējām.

"Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā pieaugusi līdz 113,02 dolāriem par barelu, sasniedzot augstāko līmeni kopš 2014. gada. Savukārt Ņujorkas biržā WTI markas jēlnaftas cena pieauga līdz 111,5 ASV dolāriem par barelu, fiksējot augstāko līmeni kopš 2013. gada.

KONTEKSTS:

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 21. februārī atzina Doneckas un Luhanskas "tautas republiku" neatkarību no Ukrainas. Putins piedraudēja Ukrainai, pieprasot, lai Ukraina nekavējoties pārtrauc karadarbību pret separātistiem, "pretējā gadījumā visa atbildība par iespējamo asinsizliešanas turpināšanu pilnībā būs uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas".

Taču 24. februārī Putins paziņoja, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicināja Ukrainas armiju "nolikt ieročus". Tas no demokrātiskās pasaules izsauca vēl lielāku nosodījumu un nākamos sankciju soļus pret Krieviju.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti