Gauss vadīs «airBaltic» vēl trīs gadus; atalgojuma apmērs līdzīgs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" pašreizējais valdes priekšsēdētājs Martins Gauss vadīs uzņēmumu vēl trīs gadus, noskaidroja aģentūra BNS.

Gausa darba līgums ar "airBaltic" ir spēkā līdz šā gada beigām, taču Satiksmes ministrijas valsts sekretārs un "airBaltic" valsts kapitāldaļu turētājs Kaspars Ozoliņš aģentūrai BNS pastāstīja, ka kompānijas padome ar pašreizējo uzņēmuma vadītāja noslēgusi jaunu triju gadu darba līgumu.

Pēc viņa teiktā, jaunā līguma saturs un nosacījumi ir līdzīgi kā patlaban, tostarp atalgojuma apmērs, kas būs atkarīgs no vairākiem izpildes pamatrādītājiem (Key Performance Indicators). Konkrētu atalgojuma apmēru Ozoliņš gan atklāt nevarēja. Gausa darbība uzņēmuma vadībā tiks vērtēta pēc lidojumu drošuma, pasažieru apmierinātībās, uzņēmuma ilgtspējas, investora piesaistes un darbinieku apmierinātības.

Savukārt Gauss intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja, ka labprāt paliek kompānijā vēl trīs gadus, jo ir pabeidzis uzņēmuma restrukturizāciju plāna "reShape" ietvaros un tagad vēlētos dzīvē ieviest "airBaltic" jauno biznesa plānu "Horizon 2021" - izvērstu darbību Baltijas valstīs, atjaunotu floti, kā arī piesaistītu investoru.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Gauss atbilstoši amatpersonas deklarācijai pērn atalgojumā no "airBaltic" saņēma 935,2 tūkstošus eiro, kas ir par 46,7% vairāk nekā 2013.gadā.

Gauss darbu aviokompānijas izpilddirektora un valdes priekšsēdētāja amatā sāka 2011.gada 1.novembrī.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem. Kompānijas lielākā īpašniece ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti