Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Aicina uz muzikālu dejas fantāziju "Mana daba"

Intervija ar aviokompānijas "airbaltic" izpilddirektoru Martinu Gausu

Gauss: «airBaltic» investora meklējumi nav neveiksmīgi; ieņēmumi būs vēsturiski augsti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Nacionālās aviosabiedrības “airBaltic” investora meklējumi nav bijuši neveiksmīgi, turklāt šobrīd uzņēmums tiem var būt pat vēl pievilcīgāks nekā iepriekš, intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” trešdien, 24. janvārī, norādīja “airBaltic” izpilddirektors Martins Gauss.

“Neveiksmīgi? Ko tas nozīmē?” viņš retoriski jautāja. “Mēs jau divus gadus meklējam investoru. Pirms diviem gadiem mēs atradāmies pavisam citā situācijā. Šobrīd mēs strādājam daudz veiksmīgāk. (..) Šobrīd nav nepieciešamības pārdot, jo lidsabiedrība ir labā stāvoklī,” sacīja Gauss.

Viņš bilda, ka pašreiz kompānija “ir pavisam citā situācijā”. Proti, pagājušajā gadā ieņēmumi būs vēsturiski augstākie. Gauss gan atteicās minēt precīzus skaitļus, bilstot, ka vēl nav beidzies finanšu audits par pagājušo gadu.

Iepriekš ziņots, ka Satiksmes ministrija patlaban izskata jau konkrētus piedāvājumus Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" investora piesaistē un nav izslēgta arī uzņēmuma pilnīga privatizācija.

 "airBaltic" biznesa plānā "Horizon 2021" ir iekļauta papildu kapitāla piesaiste 50 miljonu eiro apmērā, lai pilnībā nodrošinātu lidmašīnu flotes nomaiņas finansējumu, kā arī turpinātu uzlabot lidsabiedrības kapitāla struktūru. Uzņēmums apliecinājis, ka negrasās vērsties pie valsts, lai prasītu veikt papildu ieguldījumu. Latvijas valdība ir uzstādījusi mērķi atrast lidsabiedrības stratēģisko investoru. Potenciālo ieguldītāju meklē starptautiskais finanšu konsultāciju un aktīvu pārvaldības uzņēmums "Lazard Freres".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti