Rīta Panorāma

Intervija ar LTV ārzemju ziņu redaktori Inu Strazdiņu

Rīta Panorāma

Latvija turpina cīņu ar Covid-19. Saruna ar Juriju Perevoščikovu

"airBaltic" Covid-19 krīzes laikā. Intervija ar "airBaltic" izpilddirektoru Martinu Gausu

Gauss: «airBaltic» apgrozījums šajā gadā varētu sasniegt 175 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas aviokompānijas "airBaltic" apgrozījums šajā gadā varētu sasniegt 175 miljonus eiro, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja lidsabiedrības vadītājs Martins Gauss.

Plānotais "airBaltic" apgrozījums 2020. gadā bijis 575 miljonu eiro apmērā, skaidroja Gauss. Vienlaikus aviokompānijas vadītājs norādīja, ka, uzlabojoties situācijai, varētu atsākt atlaisto darbinieku pieņemšanu darbā un palielināt lidojumu galamērķu skaitu.

"Gala rezultātā būs 688 darbinieki, kas atbrīvoti uz abpusējās vienošanās pamata. Mēs pieņemsim darbā gan šos, gan papildu darbiniekus. Šobrīd štats ir samazināts, piloti strādā simulatorā, lai nezaudētu licenci. Ir repatriācijas reisi, mēģinām rotēt pilotus," sacīja Gauss.

Lidsabiedrības vadītājs uzsvēra, ka "airBaltic" krīzē nonāca ārēju apstākļu dēļ un tādēļ spēs veiksmīgi atgriezties pie aktīvas darbības un realizēt plānu izejai no krīzes. Lielākā problēma šobrīd ir valstu karantīnu prasības - 14 dienu pašizolācija. "Kad to atvieglos, tad pasažieru skaits palielināsies," pauda Gauss.

Viņš norādīja, ka nozarē sagaidāmi arī daudzu aviokompāniju bankroti.

KONTEKSTS:

Covid-19 slimības ierobežošanai Latvija šā gada marta sākumā nolēma apturēt starptautiskos pasažieru pārvadājumus. Latvijā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam.

Pēc Latvijas valdības lēmuma no 15. maija atļaut starptautiskos pasažieru aviopārvadājumus uz Baltijas valstīm, kā arī pēc visu nepieciešamo atļauju saņemšanas, "airBaltic" atsākusi tiešos lidojumus no Rīgas uz Tallinu un Viļņu. Tāpat lidsabiedrībai atļauts katru dienu līdz 9. jūnijam veikt lidojumus uz Oslo un Frankfurti.

Vēlmi atsākt lidojumus no Rīgas lidostas izrādījusi arī Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība "Wizzair", Somijas lidsabiedrība "Finnair" un Baltkrievijas lidsabiedrība "Belavia", pirmdien, 18. maijā, žurnālistiem pastāstīja VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti