Gandrīz 1200 personām atteikta līdzdalība nodokļu atbalsta pasākumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Līdz šā gada 2.janvārim, kas bija likumā noteiktais termiņš, lai pieteiktos līdzdalībai nodokļu atbalsta pasākumā, Valsts ieņēmumu dienests (VID) kopumā saņēmis vairāk nekā 14 tūkstošus nodokļu parādnieku iesniegumu. Saskaņā ar VID datiem līdzdalība atbalsta pasākumā atteikta teju 1200 personām.

Atbalsta pasākuma ietvaros tiem nodokļu parādniekiem, kas apņemas atbilstoši ar nodokļu administrāciju saskaņotam grafikam nomaksāt nodokļu parādu, tiek dzēsta aprēķinātā soda nauda un nokavējuma nauda. Kopumā iesniegumus par līdzdalību nodokļu atbalsta pasākumā iesniegušas vairāk nekā 6800 fiziskās personas un vairāk nekā 7000 juridisko personu.

Nodokļu atbalsta pasākuma nosacījumus regulējošajā likumā noteikti pieci kritēriji, kuriem atbilstoši nodokļu parādnieki nevar pretendēt uz atbalstu. Līdzdalība atbalsta pasākumā atteikta teju 1200 personām. 

VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes vadītāja Santa Garanča
00:00 / 00:36
Lejuplādēt

VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes vadītāja Santa Garanča skaidro atteikumu iemeslus: “Mēs saņēmām ļoti daudz iesniegumu gandrīz – piecus simtus no personām, kurām nav parādu. (..) Nākamā lielā sadaļa bija tie nodokļu maksātāji, kuru lietas jau atradās pie tiesu izpildītājiem un kuri nebija samaksājuši izpildes izdevumus. Mēs devām iespēju šī iesnieguma izskatīšanas laikā vēl tomēr šo lietu nokārtot paši, sazinājāmies ar tiesu izpildītājiem. Bet diemžēl 380 nodokļu maksātājiem rocība neatļāva samaksāt tiesu izpildītāju izdevumus. Visdrīzāk jādomā, ka arī atbalsta samaksa būtu diezgan sarežģīta. Un pārējiem – apmēram 150 – ir riska personas, riska adresēs, izslēgtas no PVN reģistra. Tātad nodokļu maksāšanas līdzšinējo disciplīnu paši sev neļāva kvalificēties šajā pasākumā.”

Saskaņā ar šī gada janvāra sākuma datiem kopumā nodokļu parādnieki valstij parādā 1,2 miljardus eiro. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti