«Gaidījām, ka būs trakāk». Ziedaudzētājam Grobiņā apgrozījums krities, bet darbavietas saglabātas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pandēmijas laikā apgrozījums ziedu audzētājiem „Grobiņas ziedi” Liepājas pusē ir sarucis par trešdaļu, taču izdodas saglabāt visas darbavietas, atzina uzņēmuma agronoms Kārlis Rudenko. Gatavojoties 8. martam, uzņēmums prognozēja, ka pircēji šogad ziedus vairāk iegādāsies nevis klātienē, bet ar piegādes starpniecību.

Uzņēmumam "Grobiņas ziedi" apgrozījums krities, bet darba vietas saglabātas
00:00 / 04:34
Lejuplādēt

„Latvijā cilvēki ziedus dāvana, es teiktu – pat salīdzinoši vairāk nekā šur tur ārzemēs. Protams, (Covid-19) ir ietekmējis. Tāds impulsīvais pirkums cilvēkam ir mazāk iespējams. Iešana uz veikalu atpūšanās pēc, protams, nepastāv pilnīgi nemaz. Cilvēki viens otru apsveic. Ir mazāk nekā citus gadus, tomēr sūdzēties nevar, jo gaidījām, ka būs trakāk,” sacīja Rudenko.

Šajā laikā mainās cilvēku paradumi un nākas tiem pielāgoties – par to jau nācies pārliecināties Valentīna dienā, un tas pats tiek prognozēts 8. martā.

„Cilvēki jau ir pieraduši. (…) Piegādes ir ievērojami vairāk Liepājas apkārtnē. Izmantojam Liepājā platformu “Wolt”, pieslēgti trīs veikali,” teica Rudenko.

Svētku reizei Grobiņas siltumnīcās izziedinātas ap divdesmit dažādu šķirņu, dažādu krāsu un formu tulpes.

Svētkiem jāgatavojas ļoti laicīgi, stāstīja Rudenko. Pandēmija uzņēmumam vairs nav kā sniegs uz galvas – izdevies pielāgoties. Darbs turpinās, un izdevies saglabāt arī visas 30 darbavietas. Uzņēmums mēģinās izmantot arī atbalsta pasākumus.

„Nevaram sūdzēties, jo varējām saglabāt darbavietas. Tas ir labi. Krītoties apgrozījumam, grūtāk ir novirzīt līdzekļus infrastruktūras uzlabošanai. Ja tas ir vienas sezonas ietvaros, tad izdodas vēl atrast stūrus, kas var pagaidīt,” atzina agronoms.

Tikmēr siltumnīcās ir tāds kā krāsu sprādziens ar hiacintēm un prīmulām, kas sastādītas podos. Darbinieki jau gatavojas arī tālākai sezonai, kad ziedēs rozes un tiks izaudzēti vasaras puķu stādi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti