Gadu pēc ieviešanas atceļ normu par videonovērošanu alkohola tirdzniecības zālēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Saeima ceturtdien steidzamības kārtā grozīja Alkohola aprites likumu, atceļot tikai aptuveni pirms gada ieviesto un jau toreiz tirgotāju protestus izraisījušo normu par obligāto videonovērošanu alkohola tirdzniecības pašapkalpošanas zālēs.

Saeimā 2013.gada 20.jūnijā grozīja Alkoholisko dzērienu aprites likumu, nosakot, ka  alkoholisko dzērienu tirdzniecības zāles pašapkalpošanās zonā un pircēju individuālās apkalpošanas vietā jānodrošina nepārtraukta videonovērošana, videoieraksts reālā laika režīmā un tas jāsaglabā vismaz septiņas dienas. Norma stājās spēkā 2014.gada janvārī.

Prasību par videonovērošanu likumā iekļāva ar mērķi novērst situācijas, kad alkoholiskie dzērieni ir viegli pieejami jebkuram veikala apmeklētājam, arī nepilngadīgām personām un jauniešiem.  

Šī norma prasīja no komersantiem lielus papildu ieguldījumus, lai iegādātos un uzstādītu videonovērošanas aparatūru. Īpaši sarežģīti nodrošināt likumā prasības tirdzniecības vietām ar nelielu platību un lauku rajonos.

Latvijas Lauku tūrisma asociācija „Lauku ceļotājs”, kura apvieno aptuveni 320 biedrus, norāda, ka likuma norma ir apgrūtinājums lauku uzņēmējiem, tā neadekvāti sadārdzina izmaksas lauku tūrisma pakalpojuma sniedzējiem, mazina konkurētspēju un bez pamatojuma palielina pakalpojuma izmaksas, ko mazie ražotāji nevar atļauties.

Tagad Saeima šo prasību no likuma svītroja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti