Dienas ziņas

Rēzeknē gatavojas ieviest pilsētnieku kartes

Dienas ziņas

Mazie kinoteātri nespēj pielāgoties jaunajām tehnoloģijām

Zvejnieki vērtē ziemas lomus

Gada sākums zvejniekiem nav veiksmīgs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Zvejniekiem ziema parasti ir pļaujas laiks. Gada aukstākajā mēnesī arī zivis, piemēram, brētliņas un renģes ir viskvalitatīvākās. Tomēr šis gads zvejniekiem nav sācies veiksmīgi, jo laikapstākļu dēļ tikai šonedēļ varēja iziet jūrā.

Šis gads zvejniekiem iesācies ar jaunumiem – brētliņu nozveja samazināta, bet pieaugušas kvotas renģei un mencai. Tomēr akciju sabiedrības "Kursa" teritorijā esošajai mencu fileju ražotnei darba trūkst.

"Tieši ar mencu nozveju iet ļoti grūti, nevaram apgūt tos iedalītos limitus, kas ir, līdz ar to nevaram pilnvērtīgi strādāt. Stāv arī mūsu fileju cehs un pasūtījumi. Šīs lietas ir tādas nejauši iekavējušās un tās mūs galīgi nepriecē," spiests atzīt Kurzemes Zvejnieku asociācijas priekšsēdētājs Igors Markuševskis.

Arī laikapstākļi gada sākumā nebija labvēlīgi. Ieilgušā rudenim raksturīgā laika dēļ valdīja spēcīgi vēji. Tikai šonedēļ no Liepājas tirdzniecības kanāla jūrā dodas zvejas kuģi. Tieši ziemā zvejnieki cer uz labākajiem lomiem.

"Ziemas mēneši ir tie mēneši, kad brētliņa un reņģe ir vislabākā kvalitātē un gribētos tieši tagad to nozvejot. Un kvalitāte un cena, protams, tad ir visaugstākā. Ziema zvejniekiem ir pļaujas mēneši.Tad mēs nopelnam naudiņu arī vasarai, lai būtu ko remontēt kuģus un, kā teikt, savilkt galus kopā."

Zvejas kuģa “Līva” komanda gatavojas iešanai jūrā. Janvāra pirmajā dienā kuģis jau bija jūrā, bet krastā atgriezās ar tukšiem tīkliem. Ne tikai laikapstākļi, bet arī citi faktori šoziem ir īpaši traucējoši.

"Ļoti stingri roņi traucē šogad, divus gadus bija normāli, šogad ir traki, tīkli ir noplēsti...", secina  zvejnieks Oskars Kadeģis. Viņš prognozē, ka šī nedēļa parādīšot - būs šī ziema ar lomiem tukša vai nē.

Šonedēļ laika prognozes zvejai ir labvēlīgas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti