Gada pirmajos trīs mēnešos par 14,9% pieaudzis būvniecības produkcijas apjoms

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šā gada 1. ceturksnī, salīdzinot ar 2019. gada 1. ceturksni, būvniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 14,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati.

Būvniecības apjoma kāpums bija ēku būvniecībā – par 16,4%, inženierbūvniecībā – par 16% un specializētajos būvdarbos – par 9,7%. Būvniecības produkcijas pieaugumu ietekmēja labvēlīgie laikapstākļi, kas ļāva turpināt iepriekš uzsāktos būvdarbus un ātrāk uzsākt jaunu projektu izpildi.

Salīdzinot ar pagājušā gada atbilstošo ceturksni, produkcijas apjoma pieaugumu inženierbūvniecībā būtiski ietekmēja kāpums hidrotehnisko objektu būvniecībā un citur neklasificētajā inženierbūvniecībā – par 41,5% un ceļu un dzelzceļu būvniecībā – par 25,5%.

CSP informē, ka 2020. gada 1. ceturksnī, salīdzinot ar 2019. gada 4. ceturksni, būvniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās palielinājās par 11,5%, tai skaitā ēku būvniecībā – par 10,9%, inženierbūvniecībā – par 1,9% un specializētajos būvdarbos – par 22%.

CSP informē, ka šā gada 1. ceturksnī izsniegtas 749 būvatļaujas dzīvojamo ēku būvniecības uzsākšanai, kapitālajam remontam, rekonstrukcijai un restaurācijai par kopējo platību 222 tūkstošiem kvadrātmetru jeb par 88 būvatļaujām vairāk un par 49 tūkstošiem kvadrātmetru lielāku platību nekā 2019. gada 1. ceturksnī, tai skaitā jaunajai būvniecībai – 532 būvatļaujas par paredzamo platību 156 tūkst. kvadrātmetru ( par 56 būvatļaujām un par 34 tūkst. kvadrātmetru lielāku paredzamo platību nekā gadu iepriekš). Viena dzīvokļa jaunu māju būvniecības uzsākšanai izsniegtas 411 būvatļaujas (paredzamā platība – 97 tūkst. kvadrātmetru).

Nedzīvojamo ēku būvniecības uzsākšanai, kapitālajam remontam, rekonstrukcijai un restaurācijai tika izsniegta 381 būvatļauja par kopējo platību 270 tūkstoši kvadrātmetru, tai skaitā jaunajai būvniecībai – 242 būvatļaujas par paredzamo platību 148 tūkstoši kvadrātmetru. Rūpnieciskās ražošanas ēku un noliktavu būvniecības uzsākšanai, kapitālajam remontam, rekonstrukcijai un restaurācijai tika izsniegtas 69 būvatļaujas par kopējo platību 138 tūkstoši kvadrātmetru, no tām 40 būvatļaujas paredzētas jaunbūvēm par kopējo platību 75 tūkstoši kvadrātmetru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti