Dienas ziņas

Dzīvnieki jānodod adopcijai pusgada laikā?

Dienas ziņas

Samariešu apvienība aicina seniorus uz Dienas centru

Pirms svētkiem uz robežas garas kravas auto rindas

Gada nogalē atkal izveidojušās kravas auto rindas uz Austrumu robežas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Tuvojoties gadumijai, Latvijā uz austrumu robežas atkal izveidojušās kravas automašīnu rindas. Būtiski pieaugusi kravas auto plūsma cauri Terehovas un Grebņevas muitas kontroles punktiem uz Latvijas–Krievijas robežas un cauri Pāternieku un Silenes muitas kontroles punktiem uz Latvijas–Baltkrievijas robežas. Tāpēc pārvadātājiem jārēķinās ar ilgāku laiku, kas jāpavada rindā, lai šķērsotu robežu.  

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) informēja, ka garas transportlīdzekļu rindas pašlaik ir izveidojušās abos virzienos – gan lai iebrauktu Latvijā, gan izbraukšanas virzienā. Transportlīdzekļu plūsma diennaktī tiek nodrošināta atbilstoši maksimālajai katra muitas kontroles punkta kapacitātei.

Piemēram, caur Terehovas muitas kontroles punktu vidēji diennaktī no Latvijas uz Krievijas Federāciju izbrauc 300 kravas automašīnas. Ja izbraukšanas virzienā rindu veido 600 transportlīdzekļi, jāņem vērā, ka šāds daudzums automašīnu robežu var šķērsot vidēji divās diennaktīs. Savukārt no Krievijas puses caur Terehovas muita kontroles punktu Latvijā diennaktī  iebrauc līdz 150 kravas automašīnu. Ņemot vērā maksimālo Grebņevas, Pāternieku un Silenes muitas kontroles punkta kapacitāti, Latvijā caur katru no šīm robežšķērsošanas vietām diennaktī var iebraukt vidēji 200 kravas automašīnas.    

VID norādīja, ka kravu plūsmu palielinājums gada nogalē galvenokārt ir saistīts ar nepieciešamību pārvadātājiem veikt plānotās kravu piegādes vēl šajā gadā.

Robežu šķērsojošo transportlīdzekļu skaita pieaugums pirms Ziemassvētkiem bija vērojams arī iepriekšējos gados, bet pēc svētkiem tas strauji samazinājās. Rindas veidošanos ietekmē arī citu Eiropas Savienības valstu pārvadātāji, kuri izvēlas kravas uz savu valsti vai no tās nogādāt caur Latviju.

VID aicina kravu pārvadātājus rēķināties un sagatavoties tam, ka pirmssvētku periodā, lai šķērsotu robežu, rindā nākas pavadīt daudzas stundas. Lai papildus neaizkavētu rindu, VID aicina laikus sagatavoties nepieciešamo dokumentu iesniegšanai vai uzrādīšanai muitas un Valsts robežsardzes amatpersonām, tajā skaitā pirms iebraukšanas Latvijā aizpildīt elektronisko apliecinājuma anketu vietnē "Covidpass.lv". 

VID atgādināja, ka informāciju par automašīnu rindām un aptuveno gaidīšanas laiku var uzzināt VID tīmekļvietnē, kur dati tiek aktualizēti divas reizes dienā. Informācija par automašīnu rindām līdz valsts robežai ir pieejama arī Valsts robežsardzes tīmekļvietnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti