Gada laikā rūpniecības apjoms pieaug par 1,6%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Salīdzinot ar 2013.gada oktobri, rūpniecības produkcijas apjoms ir palielinājies par 1,6%, vēsta Centrālā statistikas pārvalde.

Aplēsts, ka apstrādes rūpniecībā apjoms ir palielinājies par 1,5%, savukārt elektroenerģijas un gāzes apgādē par 2,6%. Toties ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē samazinājums ir par 1,1%.

(Grafiks: Centrālā Statistikas pārvalde)

Lielākais ražošanas apjoma pieaugums bija datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē - par 35,1%, iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošanas nozarē - par 22%, elektrisko iekārtu ražošanas nozarē - par 15%. Tāpat ievērojams produkcijas pieaugums bija arī koksnes un koka izstrādājumu ražošanas nozarē - par 8,9% un gatavo metālizstrādājumu ražošanas nozarē, izņemot mašīnas un iekārtas - par 7,3%.

Savukārt ražošanas apjoma samazinājums bija iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā, visādu veidu iekārtu un ierīču remonts un apkope, ražošanas iekārtu un ierīču uzstādīšana) - par 30%, ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanas nozarē - 8,1% un pārtikas produktu ražošanas nozarē - 0,1%.

Savukārt oktobrī, salīdzinot ar septembri, rūpniecības produkcijas apjoms ir pieaudzis par 0,6%. To starpā apstrādes rūpniecībā produkcijas apjoms ir palielinājies par 0,3%, kā arī elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē – par 3,5%. Toties kritums ir par 5,2% ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti