Gada laikā nedaudz pieaudzis nodarbināto un sarucis mazo algu saņēmēju skaits

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šogad trešajā ceturksnī valstī bija nodarbināti 885 700 jeb 59,3% iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem, tai skaitā 4100 nodarbinātie, kuriem saglabāts bezdarbnieka statuss. Gadu iepriekš nodarbināti bija 59%, bet 2014. gada otrajā ceturksnī – 59,3% iedzīvotāju, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Darbaspēka apsekojuma rezultāti.

Nodarbināto sieviešu šogad trešajā ceturksnī bija nedaudz vairāk nekā vīriešu – attiecīgi 50,1% un 49,9%.

Samazinoties iedzīvotāju skaitam valstī, ir samazinājies arī nodarbināto iedzīvotāju skaits, galvenokārt administratīvo un apkalpojošo dienestu darbībā, operācijās ar nekustamo īpašumu, finanšu un apdrošināšanas darbībā, apstrādes rūpniecībā, kā arī izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu nozarē.

Šogad trešajā ceturksnī turpināja palielināties nodarbināto jauniešu īpatsvars – 69 500 jeb 33% iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 24 gadiem bija nodarbināti. Gadu iepriekš bija nodarbināti 30,2%, bet 2014. gada otrajā ceturksnī – 30,9% jauniešu.

Apsekojumā iegūta informācija arī par darba samaksu. Gada laikā par 10,1 procentpunktu ir samazinājies darba ņēmēju īpatsvars, kas saņēma darba samaksu līdz 285 eiro pēc nodokļu nomaksas, savukārt par 6,3 procentpunktiem audzis darba ņēmēju īpatsvars, kuru darba samaksa ir no 285 līdz 450 eiro.

Darba ņēmēju sadalījums pēc mēneša neto (pēc nodokļu) darba samaksas lieluma pamatdarbā, procentos

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti