Gada laikā mazumtirdzniecības apjoms pieaudzis par 8%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Maijā, salīdzinot ar aprīli, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums ir pieaudzis par 2,6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie sezonāli izlīdzinātie dati salīdzināmās cenās. Savukārt, salīdzinājumā ar pērnā gada maiju, mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 8,0%.

Maijā pārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 1,8%, bet nepārtikas preču – par 3,2%. Mazumtirdzniecības uzņēmumukopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, šā gada maijā, salīdzinot ar aprīli, ir pieaudzis par 9,5%. Gadu iepriekš – 2012. gada maijā, salīdzinot ar aprīli, apgrozījums pieauga par 7,9%.

Savukārt, salīdzinājumā ar pērnā gada maiju, mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 8,0%. Pārtikas preču grupā pieaugums bija par 2,9%, bet nepārtikas preču grupā - par 11,7%, tai skaitā auto degvielas mazumtirdzniecība – par 16,7%.

Straujākais apgrozījuma pieaugums maijā bija mēbeļu, apgaismes ierīču un cita veida mājsaimniecības piederumu mazumtirdzniecībā – par 45,4%, kā arī tekstilizstrādājumu, apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā – par 23,2%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, salīdzinot ar pagājušā gada maiju, ir pieaudzis par 8,2%.

No gada sākuma salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem mazumtirdzniecības apgrozījums kopumā ir pieaudzis par 6,9%. Par 4,3% ir palielinājies pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība pieaugusi par 8,7%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti