Gada beigās sagaidāms straujš piena produktu cenu kāpums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Salīdzinot šā gada un pērnā septembra pārtikas cenas, lielākais kāpums bijis liellopu gaļai un cukuram, kam paredzamā nākotnē sekos arī piena izstrādājumu sadārdzinājums. Tā prognozē Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe.

Pašreizējo situāciju piena iepirkuma tirgū Gulbe vērtē kā histērisku, jo cenas strauji augušas par trešo daļu. Tāpēc piena pārstrādātāji jau runājot ar tirgotājiem par produktu cenu pielikumu veikalu plauktos.

Ingūna Gulbe par piena iepirkuma cenu kāpumu
00:00 / 01:04
Lejuplādēt

„Ja kāds zinātu, kas sagaidāms, būtu ļoti labi. Pašlaik ir iestājies apjukums un histērija piena iepirkuma veicēju vidū, jo pēdējo dienu laikā piena cena no padsmit centiem ir uzkāpusi uz apmēram 30. Diezgan ticami un praktiski nav cita varianta, ka drīz cena palielināsies veikalā pienam, sviestam, sieriem. (..) Visticamāk, tas būs gada beigās. Es zinu, ka jau ir piena pārstrādes uzņēmumi, kas ir iesnieguši pieteikumus sarunām par savu produktu cenu pieaugumu mazumtirdzniecībā,” stāsta Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti