G20 valstu līderi sola atbalstīt pasaules ekonomiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

20 ekonomiski attīstītāko valstu līderi apsolījuši ieguldīt pasaules ekonomikā  vairāk nekā 5 triljonus ASV dolāru. Tā mērķis ir cīnīties pret koronavīrusa epidēmijas izraisīto ekonomikas lejupslīdi.  

Pēc G20 valstu līderu virtuālās apspriedes izplatītajā paziņojumā norādīts, ka pieci triljoni dolāru globālajā ekonomikā tiks ieguldīti, lai pretdarbotos pandēmijas sociālajai, ekonomiskajai un finanšu ietekmei.

Savukārt šo valstu finanšu ministri un centrālo banku vadītāji sadarbosies ar starptautiskajām organizācijām, lai attīstītu un sniegtu atbilstošu starptautisko finansiālo palīdzību.

Apspriedes dalībnieki arī solīja palielināt ražošanas jaudas, lai apmierinātu pieaugušo pieprasījumu pēc medicīnas precēm. Tikmēr ekonomisti atgādina, ka starp 20 industriāli attīstītākajām valstīm  ir ASV, Ķīna, Francija, Itālija, Japāna, Kanāda, Lielbritānija, Vācija un Krievija kā arī vairākas citas Āzijas,  Latīņamerikas un Āfrikas zemes.  To kopējais iekšzemes kopprodukts šogad varētu samazināties par 0,5%.

KONTEKSTS:

Pasaulē izplatoties Covid-19, Pasaules Veselības organizācija atzina, ka saslimstība sasniegusi globālās pandēmijas līmeni. Daudzās pasaules valstīs ieviesti stingri ierobežojumi - atcelti masu pasākumi, slēgtas robežas, skolas un citas iestādes.

 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti