G20 izvirza izaugsmi un nodarbinātību par globālās ekonomikas prioritāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Lielā divdesmitnieka" jeb G20 valstu sanāksmē Maskavā sestdien tika panākta vienošanās izvirzīt izaugsmes un nodarbinātības veicināšanu par globālās ekonomikas prioritāti tuvākajā termiņā.

G20 valstu finanšu ministri arī atbalstīja Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas ( OECD) izstrādātu rīcības plānu, kas paredz vērsties pret multinacionālo korporāciju izvairīšanos no nodokļiem un palīdzēt papildināt sarukušos valstu budžetus.

"Mēs vienojāmies, ka mūsu tuvākā termiņa prioritāte ir veicināt nodarbinātību un izaugsmi," teikts G20 sanāksmes noslēguma paziņojumā.

Finanšu ministri vienojās, ka globālās ekonomikas atveseļošanai jābūt spēcīgākai un stabilākai. "Globālā ekonomika vēl arvien ir pārāk vāja, un tās atveseļošanās vēl ir trausla un nevienmerīga," teikts šajā paziņojumā.

Paziņojumā teikts, ka nodarbinātību var veicināt, tālāk samazinot finanšu tirgu sadrumstalotību, turpinot monetāro atbalstu, kur tas nepieciešams, sabalansējot globālo pieprasījumu un veicot pasākumus izaugsmes atbalstīšanai.

Svarīgākās G20 valstis, tostarp ASV, pirms šīs sanāksmes lika saprast, ka tās darba kārtības centrā jābūt cīņai pret bezdarbu. Citas valstis, tostarp Vācija, tomēr vēlas saglabāt stingru fiskālās disciplīnas uzraudzību.

G20 paziņoja, ka pilnībā piekrīt OECD ierosinātajam rīcības plānam par vēršanos pret izvairīšanos no nodokļiem un aicina visas ieinteresētās valstis piedalīties. Paziņojumā tomēr nebija minēts termiņš šī rīcības plāna īstenošanai, lai gan OECD iepriekš bija paziņojusi, ka tas varētu tikt īstenots līdz nākamajam gadam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti