Francijas un Austrālijas bankas saņem sodus par kukuļdošanu un naudas atmazgāšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Francijas banka “Societe General” piekritusi samaksāt ASV varas iestādēm 1,34 miljardu dolāru jeb 1,14 miljardu eiro sodu par kukuļu došanu Lībijas amatpersonām un citiem pārkāpumiem. Par naudas atmazgāšanu sodīta arī “Commonwealth Bank of Australia”.

“Societe General” Amerikas Savienoto Valstu struktūrvienība atzinusi savu vainu Ņujorkas tiesā par Lībijas amatpersonu kukuļošanu no 2004. līdz 2009.gadam. Tas darīts, lai iegūtu ienesīgus investīciju pārvaldes līgumus.

Finanšu institūcijas vadība 2010. un 2011.gadā arī manipulēja ar starpbanku procentu likmi “Libor” un pavēlēja darbiniekiem sniegt maldīgu informāciju. Šādā veidā radīts iespaids, ka situācija bankā ir labāka nekā patiesībā.

Savukārt Austrālijas varas iestādes piespriedušas vairāk nekā 700 miljonu Austrālijas dolāru jeb apmēram 450 miljonu eiro sodu valsts lielākajai bankai “Commonwealth Bank of Australia”. Tā nav ievērojusi noteikumus par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu, un no 2012. līdz 2015.gadam darbinieki veikuši vairāk nekā 53 tūkstošus aizdomīgu transakciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti