Francijas prokuratūra prasa 90 miljonu eiro sodu «Rietumu bankai», bet tās šefam - 4 gadu ieslodzījumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Saistībā ar naudas atmazgāšanas lietu Francijas Nacionālā finanšu prokuratūra pieprasījusi "Rietumu bankai" 90 miljonu eiro naudassodu, bet bankas prezidentam Aleksandram Pankovam – četru gadu cietumsodu, ziņo portāls "NordLittoral".

"Rietumu bankas" Parīzes pārstāvniecības vadītājam Sergejam Ščukam prokuratūra pieprasījusi pusotra gada cietumsodu.

“Rietumu banka” LTV norādīja, ka nepiekrīt izvirzītajām apsūdzībām un prokurora pozīcijai lietā. “Banka joprojām ir pārliecināta, ka tiesa novērtēs faktus taisnīgi un objektīvi, un mūsu juristi pārliecinoši nodemonstrēs, ka nav pieļauti nekāda veida pārkāpumi no bankas un tās valdes priekšsēdētāja puses,” norādīja “Rietumu bankas” Juridiskās pārvaldes vadītājs Jaroslavs Zamullo.

Savukārt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) preses pārstāve Ieva Upleja atzina, ka Francijas tiesas spriedums ietekmēs arī Latvijas finanšu sektora uzrauga turpmākos lēmumus. Taču FKTK nekomentē individuāla tirgus dalībnieka uzraudzības gaitu.

Plašāku reportāžu no Francijas par "Rietumu bankas" tiesāšanu svētdien plkst.20.50 LTV raidījumā "De facto".

Jau pirms gada “De facto” ziņoja, ka apjomīgā krimināllietā Francijā pret "Rietumu banku" un tās prezidentu Aleksandru Pankovu ir izvirzītas apsūdzības par palīdzību naudas atmazgāšanā. Galvenais apsūdzētais šajā lietā ir kādreizējais kompānijas "France Offshore" vadītājs Nadavs Bensusāns, kurš bijis ar ārzonu kompāniju uzturēšanas biznesā strādājošo juristu "Mossack Fonseca" klients, kas bija iecienījis "Rietumu banku".

Šajā lietā ir apsūdzētas vismaz piecpadsmit personas – gan fiziskas, gan juridiskas. Dažas no tām ir no Latvijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti