Francijas autobūves koncerns PSA apvienosies ar Itālijas «Fiat Chrysler»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Galējo vienošanos par apvienošanos pirmdien, 4. janvārī, parakstīs Francijas autobūves koncerns PSA un viņu konkurenti no ASV un Itālijas kopuzņēmuma "Fiat Chrysler". Tādējādi tiks izveidots pasaules ceturtais lielākais autobūves uzņēmums, kas kontrolēs 14 automašīnu zīmolus. Par jaunā uzņēmuma galvenajiem mērķiem izvirzīta pozīciju nostiprināšana Ķīnas tirgū, kā arī pielāgošanās elektroautomašīnu laikmetam.

Lēmums par vairāk nekā 50 miljardu eiro vērto apvienošanos tika pieņemts jau 2019. gada beigās, taču savas korekcijas ieviesa Covid-19 pandēmija. Turklāt tikai pērnā gada nogalē savu atbalstu uzņēmumu apvienošanai izteica arī Eiropas Komisija, kas ilgu laiku šaubījās, vai jaunais uzņēmums nekropļos konkurenci, jo kontrolēs 34% Eiropas auto tirgus.

Jaunais kopuzņēmums "Stellantis" apvienos 14 automašīnu zīmolus – "Abarth", "Alfa Romeo", "Chrysler", "Citroen", "Dodge", "DS", "Fiat", "Jeep", "Lancia", "Maseratti", "Opel", "Peugeot", "Ram" un "Vauxhall", kuru atsevišķās preču zīmes gan nemainīsies.

Komentētāji norādījuši, ka šāda apvienošanās ir abu koncernu izdzīvošanas jautājums un, iespējams, kāds no mazāk ienesīgajiem zīmoliem būs jālikvidē.

Turpmākajos gados kompānija plānojusi ieguldīt miljardiem eiro, lai pielāgotu savus automobiļus elektroautomašīnu ērai.

Tāpat jaunais kompānijas vadītājs Karloss Tavaress ir paziņojis, ka kopīgiem spēkiem jaunajam uzņēmumam būs lielākas izredzes nostiprināt savas pozīcijas Ķīnas tirgū, kas ir lielākais automašīnu tirgus pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti