Rīta Panorāma

Britu raidorganizācijai BBC 100 gadi

Rīta Panorāma

Bērnu uzvedības problēmu risināšana Latvijā

Francijā plāno palielināt elektromobiļu ražošanu

Francijā plāno palielināt elektromobiļu ražošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņojis, ka desmitgades beigās valstī varētu saražot divus miljonus elektrisko automobiļu gadā. Paziņojums izskanēja galvaspilsētas Parīzes autosalona atklāšanas pasākumā.

Elizejas pils saimnieks jau iepriekš vietējiem medijiem pavēstīja, ka stingri iestājas par Eiropas ražotājiem un atbalstu šai nozarei. Amerikāņi pērkot vietējās preces, bet valdība īstenojot uzbrūkošu atbalsta stratēģiju. Savukārt Ķīnas Tautas Republika slēdz savu tirgu un arī dod priekšroku savai produkcijai.

Viņš solīja subsīdijas daļai elektromobiļu pircēju, un to apjoms varētu sasniegt 7000 eiro.

Makrons izstādē visilgāk uzturējās pie Francijas automobiļu ražotāju stendiem. Pasākums notiek pēc četru gadu pārtraukuma, un tajā nepiedalās vairākas lielas ārvalstu kompānijas, tomēr rīkotāji cer, ka līdz 23. oktobrim to apmeklēs līdz 400 000 interesentu.

Elektromobiļi varētu palīdzēt risināt gaisa piesārņojuma problēmu, kas īpaši aktuāla ir Parīzē. Zīmīgi, ka tieši šonedēļ augstākā administratīvā tiesa piesprieda valstij rekordlielu naudas sodu – 20 miljonus eiro – par nepietiekamu cīņu ar šo problēmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti