Francija pagaidām nepiemēros ārvalstu kompānijām digitālo nodokli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Francija pagaidām nepiemēros lielajām ārvalstu jauno tehnoloģiju kompānijām tā dēvēto digitālo nodokli.

Vienošanās par to panākta ASV un Francijas pārstāvju tikšanās laikā Šveices pilsētā Davosā, kur patlaban notiek Pasaules ekonomikas forums.

Francijas amatpersonas informēja, ka nodokli lielajām ārvalstu kompānijām, tai skaitā ASV bāzētajām “Google”, “Apple”, “Facebook” un “Amazon”, nepiemēros līdz šā gada beigām.  Savukārt oficiālā Vašingtona pagaidām atteiksies no idejas noteikt līdz pat 100% ievedmuitas tarifus Francijas precēm 2,4 miljardu ASV dolāru vērtībā.

Abas valstis līdz šā gada decembrim arī strādās pie jaunas starptautiskas vienošanās par digitālo pakalpojumu nodokļiem sarunās, kas pašreiz notiek Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā.

“Es esmu pozitīvi noskaņots. Mēs virzāmies uz priekšu, un ar Stīvenu Mnučinu esam spējuši definēt kopēju skatījumu, balstoties uz prezidentu Trampa un Makrona pieņemtajiem lēmumiem. Tā pamatā ir trīs uzstādījumi. Pirmkārt, mēs atliekam Francijas nodokļu uzlikšanu darbībām digitālajā vidē. Otrkārt, ASV piekrīt apturēt sankciju piemērošanu Francijai. Un, treškārt, mēs strādāsim pie problēmas  risinājuma,” paziņoja Francijas finanšu ministrs Bruno Lemērs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti