Francijā ieviesīs jaunu nodokli lielajām interneta kompānijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Francijas varas iestādes gatavojas ieviest 3% nodokli ārvalstīs reģistrētajām interneta kompānijām, kas darbojas valstī. Amatpersonas norāda, ka tās gūst milzīgu peļņu no personu datiem, bet  nedod labumu valsts iedzīvotājiem.

"Es atgādinu, ka šie digitālie giganti izmanto mūsu personas datus, izmanto jūsu personas datus. Tie gūst milzīgu peļņu ar šo datu palīdzību. Informāciju par miljoniem un miljardiem cilvēku. Viņi gūst sev labumu, taču izved šo peļņu, nemaksājot nodokli," paziņoja Francijas ekonomikas ministrs Bruno Lemērs.

Lemērs informēja, ka nodokli piemēros interneta pakalpojumu uzņēmumiem, kuru kopējais tirdzniecības apjoms pasaulē pārsniedz 750 miljonus eiro un 25 miljonus eiro - Francijā. Valstī pašlaik darbojas apmēram 30 šādi uzņēmumi, tostarp "Google", "Facebook" un "Amazon".

Likumprojektu parlamentā varētu apstiprināt tuvāko mēnešu laikā, un jau šogad valsts varētu iegūt papildu 500 miljonus eiro.

Tomēr pret šādu ideju jau iepriekš iebildes ir paudušas Īrija un vairākas citas Eiropas valstis. Īrijā atrodas vairāku ASV tehnoloģiju gigantu Eiropas galvenās pārvaldes mītnes, un Dublina uzskata, ka jaunais nodoklis sadusmos ASV un izraisīs pretreakciju pret Eiropas uzņēmumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti