Francija draud atslēgt elektrību Džērsijas salai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Francijas valdības amatpersonas piedraudējušas atslēgt elektrību Džērsijas salai. Galvenais strīda iemesls ir zvejošanas atļaujas, ko Džērsijas valdība izsniedz Francijas zvejniekiem. Francijas amatpersonas uzskata, ka jaunās zvejas atļaujas ietver vairākus būtiskus ierobežojumus, kas neesot pastāvējuši līdz šim.

Džērsijas sala atrodas Lamanša šaurumā, starp Lielbritāniju un Franciju. Lai arī tā ir Apvienotās Karalistes kroņa īpašums, Džērsija nav daļa no Lielbritānijas. Līdz ar to Džērsijas valdība pati pieņem lēmumus par zvejas atļaujām.

Franciju neapmierina jaunie nosacījumi, kas ietverti 41 izsniegtajā zvejas atļaujā, jo tie satur jaunus ierobežojumus Francijas zvejniekiem.

Francijas jūras lietu ministre sacīja, ka jaunās Džērsijas prasības Parīzei neesot pieņemamas un piebilda, ka Francija būtu gatava pat atslēgt zemūdens elektrības kabeļus, kas nodrošina aptuveni 95% no elektroenerģijas piegādes Džērsijai.

Francijā zvejniecība ir ļoti sensitīvs jautājums. Nozvejas kvotas bija viens no sarežģītākajiem tematiem sarunās par tirdzniecības vienošanos starp Lielbritāniju un Eiropas Savienību. Arī nesen Francijā izcēlušies protesti saistībā ar šo jautājumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti