Francijā autoražošanas glābšanai piedāvā novirzīt 8 miljardus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien prezentēja astoņu miljardu eiro vērtu programmu, lai atdzīvinātu koronavīrusa krīzes novājināto Francijas autoražošanas nozari, padarot to par līderi elektrisko automobiļu ražošanas segmentā.

Makrons norādīja, ka šajā programmā tiks ietvertas subsīdijas viena miljarda eiro apmērā, lai mudinātu iedzīvotājus iegādāties elektriskos un hibrīdautomobiļus.

Tāpat prezidents pavēstīja, ka Francija noteikusi mērķi videi draudzīgu automobiļu ražošanai līdz 2025. gadam sasniegt vienu miljonu vienību gadā.

Jaunu automobiļu tirdzniecība Francija šā gada pirmajos mēnešos nokritusies par aptuveni 80%, ņemot vērā koronavīrusa pandēmijas negatīvo ietekmi.

Vienlaikus Makrons paziņoja, ka Francijas autobūves uzņēmums "Renault" piekritis pievienoties Francijas un Vācijas projektam, lai ražotu elektrisko automobiļu akumulatorus.

Francijas finanšu ministrs Bruno Lemērs jau iepriekš uzsvēra, ka "Renault" būs jāpievienojas šim projektam, kurā jau piedalās konkurents PSA, lai saņemtu valsts palīdzību piecu miljardu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti