Francija aicinās samazināt jauno medikamentu cenas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Francija aicinās samazināt jauno medikamentu cenas. Par šādas kampaņas sākšanu trešdien Lionā gatavojas paziņot valsts prezidents Fransuā Olands Apvienoto Nāciju sanāksmē, kas veltīta veselībai un ekonomiskajai attīstībai.

Par Francijas prezidenta gaidāmo iniciatīvu kampaņas uzsākšanai jauno medikamentu cenu samazināšanai vakar paziņoja valsts veselības ministre Marisola Turēna. Intervijā radio „RMC” viņā norādīja, ka Olands aicinās uz lielāku sadarbību starp valstīm attiecībā uz medikamentu cenām.

Turēna sacīja, ka šobrīd „katra valsts ved sarunas atsevišķi”, un būtu nepieciešams noskaidrot, kā valstis var būt „spēcīgākas” sadarbojoties, „lai izdarītu spiedienu uz medikamentu cenām.” Ministre minēja pārmērīgās cenas, kas jāmaksā par hepatīta C ārstēšanu Francijā kā piemēru. Viņa pauda, ka cenas „ir jānosaka tāda veidā, kas ir ilgspējīgs Francijas sociālās aprūpes sistēmā, kā arī citu valstu sistēmās, tajā pašā laikā garantējot investīciju atdevi industrijai.”

Saskaņā ar ministres teikto, šodien Francijas prezidents Olands jautājumu par medikamentu cenām aicinās apspriest G7 samitā, kas maijā notiks Japānā. Parīze cer, ka pasaules lielvaras drīzumā gaidāmajā „Lielā septītnieka” jeb G7 valstu samitā vienosies izdarīt spiedienu uz farmācijas industriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti