FOTO: «Lidl» uzsāk loģistikas centra būvniecību Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Piektdien, 19. oktobrī, Vācijas mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl” un būvfirma “Merks” oficiāli uzsāka Baltijā modernākā loģistikas centra būvniecību Rīgā, Ulbrokas ielā, informēja  "Lidl" korporatīvo attiecību un komunikācijas vadītājs Baltijā Valds Lopeta.

“Lidl”

“Lidl”, kas ir daļa no “Schwarz” mazumtirdzniecības grupas ar galveno mītni Nekarsulmā (Vācijā), ir viena no vadošajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. “Lidl” ir pārstāvēts 30 pasaules valstīs, tajā ir aptuveni 10 500 veikali, un vairāk nekā 150 loģistikas centri 29 valstīs visā pasaulē. Kopējais darbinieku skaits sasniedz 260 000.

Centra izveidē plānots ieguldīt vairāk nekā 55 miljonus eiro. Uzņēmums gatavojas ienākšanai vietējā tirgū, sniedzot savu devumu valsts ekonomikai ar jaunām darba vietām.

Svinīgajā ceremonijā piedalījās ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (“Vienotība”), Vācijas vēstnieks Latvijā Rolfs Šute un Rīgas mērs  Nils Ušakovs (“Saskaņa”).

”Mēs esam pieņēmuši lēmumu šeit būt un piedāvāt labākās cenas Latvijas iedzīvotājiem. Patlaban esam sagatavošanās posmā, un loģistikas centrs būs “Lidl Latvija” sirds,”  paziņoja “Lidl Lietuva” vadītājs un projekta attīstītājs Latvijā un Igaunijā Radostins Rusevs-Peine.

“Lidl” konsekventi izvēlas būvēt, nevis nomāt tirdzniecības platības. Loģistikas centrs Ulbrokas ielā  - 47 000 kvadrātmetru platībā, būs viens no modernākajiem un tehnoloģiski attīstītākajiem loģistikas centriem Baltijā. Būvniecība paredz noliktavas un blakus esošas administrācijas ēkas izveidi ar atbalsta iekārtām un infrastruktūru.

Celtniecība uzticēta SIA “Merks”, un noslēgtā projekta līgumcena ir 42,5 miljoni eiro (neskaitot PVN), bet aptuveni 15 miljonus eiro uzņēmums plāno investēt iekārtu iegādē. Būvdarbus paredzēts sākt 2018. gada oktobra beigās, un tos iecerēts pabeigt 2020. gadā.

Ašeradens norādīja, ka “tāda pasaules līmeņa spēlētāja mazumtirdzniecības jomā kā “Lidl” ienākšana Latvijā ir vēl viens apliecinājums tam, ka mēs esam novērtēti un piederīgi tai pasaules daļai, kuru raksturo strauja ekonomiskā izaugsme, rosība un produktivitāte”.

Kapsulā ievietots ceremonijas viesu parakstīts manifests – īpašs vēstījums nākamajām paaudzēm, kā arī fotogrāfija ar patlaban tukšo būvlaukumu un plānotā loģistikas centra vizualizācija 2020. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti