Forums rosina investoru interesi par Latviju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

1.Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forumā ar idejām par Latvijas izaugsmes iespējām apmainījās vairāk nekā 300 augsta ranga amatpersonas un uzņēmēji no visas pasaules.

Tuvākajos mēnešos šīs idejas analizēs un apkopos vienā dokumentā. Taču norādes uz iespējamiem foruma ieguvumiem ir jau šodien. Latvijas goda konsuls Illinoisā – Roberts Blumbergs – uz forumu Rīgā atvedis vairākus ietekmīgus investorus, kas gan ar valsts amatpersonām, gan Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, gan uzņēmējiem jau pārrunājuši konkrētas sadarbības iespējas.

„„Alpha Metrix” firma skatās, varbūt viņi varētu pieņemt kādu darbinieku šeit, palīdzēt viņiem ar IT. „Procter&Gamble” pēta, kā viņi varētu vairāk sūtīt kravas caur ostām. Manam draugam, investīciju baņķierim no Čikāgas jau ir bijušas vairākas tikšanās ar alus firmām. Amerikā alu izplata „middlemen” (starpnieki), un viņš šos izplatītājus pazīst un varētu palīdzēt Latvijas alus firmām. Arī Balzamam [„Latvijas Balzamam”] un citu alkoholu [citu alkoholisku dzērienu ražotājiem] arī,” norāda Blumbergs.

Plānots, ka nākamais šāda mēroga Pasaules latviešu forums Rīgā notiks pēc pieciem gadiem, taču starpposmā varētu būt vēl kādi pasākumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti