«Forbes»: Latvija uzņēmējdarbībai 27.labvēlīgākā valsts pasaulē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

ASV biznesa žurnāls "Forbes" atzinis Latviju par 27.uzņēmējdarbībai labāko valsti 144 pasaules valstu vidū, bet abas pārējās Baltijas valstis ir iekļuvušās labāko divdesmitniekā.

Lietuva ir atzīta par 17.uzņēmējdarbībai labvēlīgāko valsti pasaulē, bet Igaunija, "Forbes" vērtējumā ir 19.labvēlīgākā.

"Forbes" par uzņēmējdarbībai vislabvēlīgāko valsti pasaulē atzinis Dāniju, kam seko Jaunzēlande, Norvēģija, Īrija, Zviedrija, Somija, Kanāda, Singapūra, Nīderlande un Lielbritānija.

Honkonga atzīta par 11.labvēlīgāko zemi, kurā veikt uzņēmējdarbību, Vācija ierindota 18.vietā, Taivāna - 21.vietā, ASV - 22.vietā, Japāna - 23.vietā, Luksemburga - 24.vietā, bet Izraēla - 25.vietā.

Latvijas uzņēmējdarbības vides labvēlīgums novērtēts augstāk nekā vairākas citās Eiropas Savienības dalībvalstīs, piemēram, Francija ir 29.vietā, Itālija - 35.vietā, Polija - 36.vietā, Horvātija - 46.vietā, bet Grieķija - 50.vietā.

Turcija ierindota 54.vietā, Ukraina - 61.vietā, Taizeme - 75.vietā, Krievija - 81.vietā, Brazīlija - 90.vietā, Ķīna - 94.vietā, Indija - 97.vietā, Ēģipte - 117.vietā, Irāna - 130.vietā.

Vismazāk labvēlīgas aplūkoto valstu vidū uzņēmējdarbībai ir Haiti, Lībija, Gvineja un Čada, kas ieņem pēdējo - 144.vietu.

"Forbes" 144 pasaules valstis izvērtēja pēc 11 dažādiem faktoriem, tostarp īpašumtiesībām, inovācijām, nodokļiem, tehnoloģijām, korupcijas, brīvības (personīgās, tirdzniecības un monetārās), birokrātijas, investoru aizsardzības un akciju tirgus snieguma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti