«Forbes»: «Amazon» dibinātājs Bezoss – joprojām bagātākais cilvēks pasaulē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pasaulē bagātākais cilvēks jau ceturto gadu pēc kārtas ir interneta tirdzniecības uzņēmuma "Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss, liecina trešdien publiskotais žurnāla "Forbes" ikgadējais reitings.

Pēc "Forbes" vērtējuma, Bezosa bagātība ir 177 miljardi ASV dolāru jeb par 64 miljardiem dolāru vairāk nekā pirms gada. Bezosa bagātības pieaugumu nodrošinājis "Amazon" akcijas cenas kāpums.

Otrajā vietā ar 151 miljardu dolāru ir elektroautomobiļu ražotāja "Tesla" līdzīpašnieks un kosmosa transporta kompānijas "SpaceX"  dibinātājs Īlons Masks, kurš pagājušajā gadā bija 31.vietā ar 24,6 miljardiem dolāru. Viņa bagātība palielinājusies galvenokārt "Tesla" akcijas cenas straujā kāpuma dēļ.

Trešo vietu saglabājis franču luksusa preču magnāts Bernārs Arno, kura bagātību "Forbes" lēš 150 miljardu dolāru apmērā.

Ceturtajā vietā ir datorprogrammatūras kompānijas "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss (124 miljardi dolāru), bet piektajā vietā – sociālā tīkla uzņēmuma "Facebook'' dibinātājs Marks Zakerbergs (97 miljardi dolāru).

No sestās līdz desmitajai vietai "Forbes" reitingā ir investors Vorens Bafets (96 miljardi dolāru),  datortehnoloģiju kompānijas "Oracle" līdzdibinātājs Lerijs Elisons (93 miljardi eiro), interneta tehnoloģiju kompānijas "Google" līdzdibinātāji Lerijs Peidžs (91 miljards dolāru) un Sergejs Brins (89 miljardi dolāru), kā arī Indijas konglomerāta "Reliance Industries" lielākais īpašnieks Mukešs Ambani (84,5 miljardi dolāru).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti