«Food Union»: «Rīgas piensaimnieka» iegāde produktu cenas nemainīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc Latvijas piena pārstrādāta "Food Union" un "Rīgas Piensaimnieks" tos produktu cenas veikalos nevarētu mainīties, intervijā Latvijas Radio raidījumam „Pēcpusdiena” sacīja „Food Union” vadītājs Normunds Staņēvičs.

Pēc apvienošanās, kam vēl nepieciešama Konkurences padomes piekrišana, „Food Union” plāno Baltijas valstu tirgū attīstīt jau pašlaik tādus pazīstamus zīmolus kā „Kārums” un „Dzintars”, kā arī Latvijā ražotu saldējumu. Turklāt zīmolus varētu attīstīt ne tikai Baltijas tirgū, bet arī plašāk, piemēram Ķīnā, kur jau tiek ieguldīts daudz resursu. Staņēvičs arī cer uz Krievijas embargo atcelšanu nākotnē.

Normunds Staņēvičs par «Food Union» ieceri iegādāties «Rīgas piensaimnieku»
00:00 / 06:33
Lejuplādēt

Taujāts par piena produktu cenu izmaiņām Latvijā pēc šīs uzņēmumu apvienošanas, „Food Union” vadītājs pauda, ka darījums tās nevar ietekmēt. Viņš skaidroja, ka pat pēc apvienošanās netikšot stiprināta uzņēmuma dominējošais stāvoklis Baltijā, jo konkurence šeit ir ļoti sīva.

Iespējamo piena pārstrādātāju apvienošanos kā pozitīvu soli vērtē Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Inguna Gulbe, sakot, ka kopumā pasaulē vērojama uzņēmumu kļūšana par lielākiem un konkurētspējīgākiem spēlētājiem. Un arī Latvijas uzņēmumiem uz to esot jāiet, jo citādāk tiem draud apstāšanās.

Viņa gan piebilda, ka tas attiecas tieši uz lielajiem uzņēmumiem, kas strādā uz eksporta tirgiem. Attiecībā uz mazajiem uzņēmumiem situācija gan esot citādāka.

Gulbe pieļauj, ka uzņēmums varētu pārskatīt kādus no esošajiem zīmoliem, lai koncentrētāk un efektīvāk strādātu ar citiem produktiem un uz citiem tirgiem. Tādēļ, iespējams, kādi no produktu zīmoliem varētu pazust.

Attiecībā uz lauksaimniekiem piena ražotājiem Gulbe pauda, ka tieši viņi ir ieinteresēti spēcīgā un attīstītā piena pārstrādē.

Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Inguna Gulbe
00:00 / 04:46
Lejuplādēt

Latvijā kopumā piena pārstrādes nozare neļauj tik labi attīstīties pašiem piensaimniekiem, jo daļa zemnieku spēj strādāt ir pasaules līmenī, bet pārstrādātāji ne vienmēr ir pietiekami efektīvi. Apvienošana esot virziens, kā lielajiem uzņēmies kļūt vēl konkurētspējīgākiem, skaidroja Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja.

Jau ziņots, ka viens no Latvijas lielākajiem piena pārstrādātājiem "Food Union" plāno apvienoties ar uzņēmumu "Rīgas Piensaimnieks". Tiesa, lai darījums varētu notikt, vēl ir nepieciešama Konkurences padomes piekrišana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti