«Food Union»: Piensaimniekiem grūtajā laikā jābūt vienotiem, nevis jāšķeļas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Visi piensaimnieki patlaban nozarei grūtajā laikā ir vienā laivā, šādu viedokli Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" pauda Latvijā viena no lielākā piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

Pēc viņa teiktā, patlaban grūts periods ir visiem piena nozarē strādājošajiem. "Mums kopīgi jāiet cauri šim periodam," teica "Food Union" vadītājs, atzīstot, ka viņš problēmām nozarē galu vēl neredzot.

Vaicāts, vai arī citi piena pārstrādes uzņēmumi varētu sekot "Food Union" un samazināt piena iepirkuma cenu, Staņēvičs norādīja, ka ir grūti spriest par konkurentu rīcību. "Taču svarīgākais nozarē ir viest stabilitāti – par to, ka esam vienoti, un meklēt kopīgus risinājumus, nevis šķelties," teica „Food Union” vadītājs.

DNB bankas sociālekonomiskas eksperts Pēteris Strautiņš norādīja, ka piena produktu cenas tirgos ir ļoti zemas, taču šādas cenu svārstības ir piedzīvotas arī agrāk un šādi zemo cenu periodi ir neizbēgami.

Pēc viņa sacītā, zemniekiem jārēķinās ar zemu piena iepirkuma cenu tik ilgi, līdz piena produktu cenas globālā mērogā pieaugs. Tāpat skaidrs ir tas, ka pašreizējā krīze piespiedīs no nozares aiziet vājākos tās dalībniekus.

Jau ziņots, ka "Food Union" nolēmis no augusta  samazināt piena iepirkuma cenu par 7,5%, jeb 1,5 centiem litrā, tādējādi sekojot pasaules biržās valdošajam piena cenu kritumam. Biedrībā "Zemnieku saeima" lēš, ka tas var smagi atsaukties uz piena ražotājiem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti